ANDROPAUZA POČINJE SVE RANIJE: Erektilna disfunkcija, medicinski problem muškarca 21. veka

ANDROPAUZA POČINJE SVE RANIJE: Erektilna disfunkcija, medicinski problem muškarca 21. veka


Erektilna disfunkcija ili impotencija je problem svakog drugog radno sposobnog muškarca 21. veka. Naime stres, način života, alkohol i genetski faktor samo su neki od uzročnika ovog zdravstvenog problema. Od davnina je proces starenja kod muškaraca bio daleko više u senci baš iz razloga velikih stresnih promena, kao što je i rapidno opadanje kose i gojaznost, koje zajednički nazivamo Andropauza. Nekada je Andropauza bila vezana za stariju populaciju muškaraca obično u 60-im godinama zivota i stariji, što danas nije slučaj jer ovo medicinsko stanje zatiče i pripadnike jačeg pola već u 30-im godinama života.U dijagnostici ovog problema najbitnije je vreme, ne dozvoliti dugu progresiju stanja već dijagnostikovati i tretirati problem na vreme.

Ranom dijagnostikom stanje se može i potpuno rešiti ili poboljšati u velikom procentu. Prosečan broj pacijenata sa ovim zdravstvenim problemom je oko 40 odsto populacije, tako da se i sama terapija ovog problema veoma brzo razvila i utemeljila u adekvatnom pravcu. Zavisno od problema postoje i različiti pravci terapija. One mogu biti na bazi fizikalnih procedura stimulacije, regenerativna terapija matičnim ćelijama ili faktorima rasta iz krvi i masnog tkiva, hirurška, kao i MPS terapija.

Procedura koja je dala najzapaženije rezultate je MPS terapija, odnosno “Muscular penile stimulation” zasnovanu na kombinovanoj terapiji regeneracije i stimulacije celokupne problematike erektilne disfunkcije, ona podrazumeva medikamentoznu terapiju, stimulaciju penisa faktorima rasta iz sopstvene krvne plazme, kao i stimulaciju penisa fokusiranim radiotalasima.


View this post on Instagram

Koji su ključni faktori uspešne estetske intervencije. Pre svega je u pitanju poverenje, poverenje pacijenta, koji će možda i izaći iz okvira zamisljenog cilja i poslusati savet lekara. -Preciznost, precizno moramo oderditi koja je intervencija zapravo kljucna za naseg pacijenta. -Procena pacijenta koji je tip osobe, da li je to pacijent koji smatra da je odradio tretman i time zavrsio brigu ili je to pak osoba posvecena svom izgledu. -Edukovanost i uvežbanost vašeg lekara. -Na kraju budite sigurni da ako nadjete lekara sa kojim imate zajednicki jezik u razgovoru, da i sama intervencija ce sigurno proci odlicno, jer se ishod u samom startu oseti. . . . . . facelifting #threadlifting #brotox #scrotox #lipsaugmentation #botox #filler #cheeks #chin #jawline #skin #skincare #beauty #rejuvenation #lifting #facelift #threads #suturelifting #aestheticmedicine #drsauvage #medical #doctor #med #beautymedicine #skincare #prp #mesotherapy #fattransfer #lipofilling #anesthetic

A post shared by Dr Sauvage Medicine Esthetique (@dr_sauvage) on

Sama procedura nastala je u Francuskoj početkom 80-ih godina prošlog veka, koja je tamo u standardnoj proceduri lečenja pacijenata sa tom problematikom, jer su oni taj problem prepoznali kao psiho-fizicku disfunkciju, odnosno zdravstveni problem koji utice u velikom procentu na sam kvalitet života i psihičko stanje pacijenta.

Celokupan proces traje od jednog meseca u lakšim slučajevima do 3 meseca kod težih I dugotrajnijih problema.

Autor teksta: Dr Sava Knežević specijalista antiaging i regenerativne medicine

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar