ODLAZAK MUZIČKE LEGENDE PRE 37 GODINA: Džon Lenon ubijen na današnji dan

ODLAZAK MUZIČKE LEGENDE PRE 37 GODINA: Džon Lenon ubijen na današnji dan

Foto: YouTube screenshot


Legendarni rok muzičar Džon Lenon, nekadašnji član popularne engleske grupe “Bitlsi”, ubijen je na današnji dan, pre 37 godina, preko puta Central Parka u Njujorku, ispred zgrade u kojoj je živeo. Zvanično, Lenona je ubio Mark Dejvid Čepman, koji je navodno uobrazio da je on pravi Lenon i da mu je neki glas u glavi rekao da ubije lažnog Lenona.

Na dan ubistva, 8. decembra 1980. godine, Lenon i njegova žena Joko Ono pozirali su u svom stanu američkoj fotografkinji Eni Libovic. Nakon toga su krenuli u muzički studio, kada im je ispred zgrade “Dakota” prišao Čepmen i zamolio Lenona za autogram. Međutim, ubica je čekao ispred zgrade da se par vrati i onda je ispalio pet hitaca u bivšeg “Bitlsa”. Lenon je, u četrdesetoj godini, proglašen mrtvim po dolasku u bolnicu.

Ubica slavnog muzičara osuđen je na doživotnu robiju, a tokom saslušanja u policiji izjavio je da je pucao u Lenona kako bi postao slavan. Čepmenu je u avgustu 2014. godine odbijen zahtev za puštanje na uslovnu slobodu, a on je tada rekao da je doneo užasnu odluku jer je oduzeo nečiji život iz čistog sebičluka.

Čepmen je priznao da je hteo da ubije još neke poznate osobe, kao što su voditelj Džoni Karson i glumica Elizabet Tejlor. Takođe, on je ranije za medije izjavljivao kako je razmišljao da ubije i Džeki Kenedi, Pola Makartnija i američkog glumca Džordža K. Skota. Ipak, prema njegovim rečima, Lenon je bio na vrhu liste za odstrel.

Inače, Lenonova slika, nastala neposredno pre njegovog ubistva, na kojoj je muzičar nag i zagrljen sa ženom Joko, sledeće godine pojavila se na naslovnici magazina “Rolling Stone”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar