METAK U ČELO BOSU BALKANSKE PROSTITUCIJE: Dilaver Bojku ubijen zbog krvne osvete

METAK U ČELO BOSU BALKANSKE PROSTITUCIJE: Dilaver Bojku ubijen zbog krvne osvete


Njegova smrt osveta je za ubistvo koje su počinili njegov otac i brat 2015. godine i bilo je samo pitanje dana kada će porodica Isteferi doći po Dilavera, pišu makedonski mediji

U makedonskom gradu Struga proteklog ponedeljka ubijen je kontroverzni lokalni biznismen Dilaver Bojku Leku, ranije poznat kao balkanski bos prostitucije.
Ubistvo Bojkua dogodilo se oko 17 časova pred posetiocima na plaži Ohridskog jezera u Strugi, gde je bio koncesionar, piše dnevni list „Blic”. Bojku je s prostrelnom ranom na glavi prebačen u bolnicu u Strugi, gde su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Oko za oko
Tamošnji mediji pišu da je Bojku, za koga se procenjuje da je učestvovao u prodaji 3.000 žena, ubijen zbog krvne osvete koja je pripremana poslednje dve godine. Portal Mkd.mk navodi da je njegova smrt osveta za ubistvo koje su počinili njegov otac i brat 2015. godine i da je bilo samo pitanje dana kada će porodica Isteferi doći po Dilavera.
Reč je o porodici iz sela Donja Belica s kojom je porodica Bojku pre dve godine bila u sukobu oko koncesije na plaže na Strumičkom jezeru, a koju je na kraju Dilaver Bojku dobio.

Legalne vode
Pre dve godine, 13. decembra 2015, došlo je do obračuna dve porodice u kojem je ubijen Sitem Isteferi (23), a teško ranjen njegov brat Prentim Isteferi. U obračunu su korišćene automatske puške i pištolji, a ranjen je i rođeni Bojkuov brat Baskhim Bojku (45). Iako se zvanično nalazi u pritvoru, ondašnji mediji pišu da je Baskhim Bojku često viđen kod brata na plaži kako se slobodno šeta. Sin Dilavera Bojkua, Ermin, trenutno je u bekstvu.
Dilaver Bojku, čuven pod nadimkom Leku, postao je pre 15 godina poznat kao balkanski bos prostitucije, ali se navodno poslednjih godina bavio turizmom i ugostiteljstvom.

BEŽAO IZ ZATVORA

Od 1979. godine, protiv Bojkua je podignuto 17 krivičnih prijava zbog podvođenja. Prvi put je uhapšen 2003. u svom hotelu „Bern” blizu Struge zbog šverca ljudi i tada je osuđen na šest meseci zatvora. Iz zatvora je pobegao dva meseca kasnije, naočigled stražara. U zajedničkoj akciji crnogorske i makedonske policije, uhapšen je dve nedelje kasnije u Ulcinju dok se pripremao da pobegne u Brazil. U Crnu Goru ušao je s falsifikovanim makedonskim ispravama, a uhapšen je svega nekoliko sati kasnije po poternici koju je raspisao Interpol. Helikopterom je izručen Makedoniji, a iste godine osuđen je na kaznu zatvora od tri godine i osam meseci za krivično delo posredovanje u prostituciji.

ČIST KO SUZA

Kako piše portal CDM, Bojku je karijeru počeo u Švajcarskoj kao građevinski radnik, a po povratku u Makedoniju gradio je barove pa je u gotovo svakom većem gradu imao po jedan. Govorio je za novine bez ustezanja, nagoveštavajući da će uskoro „možda biti uhapšen”, ali da nema čega da se plaši jer se u njegovim barovima ne radi na crno, a „sve žene imaju uredna dokumenta i radne dozvole i niko ih ni na šta ne primorava”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar