ZAKINTOS: Batine u ceni letovanja

ZAKINTOS: Batine u ceni letovanja

Foto: AP


Srpski turisti izazvali su drugi po redu incident na grčkom ostrvu Zakintos. Za razliku od prve tuče u kojoj je ubijen mladi Amerikanac, ovog puta su, srećom, dvojica Švajcaraca samo lakše povređena

Srpski turisti ponovo su se sukobili sa strancima na grčkom ostrvu Zakintos! Samo 12 dana pošto je grupa Srba u tuči ubila mladog Amerikanca Bakarija Hendersona, nekoliko mladića sa ovih prostora potuklo se sa dvojicom Švajcaraca u mestu Laganas. Jedan od švajcarskih državljana prebačen je u bolnicu, ali nije životno ugrožen, dok je drugi imao samo manje povrede po rukama. Uzrok tuče nije poznat.
Ovo mora da prestane
Grčki portal ermisnews.gr navodi da je ovaj, drugi po redu incident privukao veliku pažnju tamošnjih ugostitelja koji ističu da netrpeljivost između Srba, Britanaca i Amerikanaca mora da prestane. Oni strahuju od toga šta bi moglo da se desi sledeće ako se nastave tuče mladih koji su pod dejstvom alkohola. Konzularna služba Ambasade Srbije u Atini isprva nije imala informaciju da je došlo do još jedne tuče na Zakintosu, a incident nije bio prijavljen ni grčkoj policiji.
Petorica srpskih državljana, koji su pre dve nedelje osumnjičeni za prebijanje nasmrt američkog mladića na ovom grčkom ostrvu, u zatvorima čekaju početak suđenja. Dvojica osumnjičenih, Dušan Ranković i Miloš Senić, od srede ujutro su u privremenom pritvoru u Patrasu, odakle će biti dalje sprovedeni u dva različita zatvora, dok su ostali ranije odvedeni sa Zakintosa, rekla je njihova advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.
Rankoviću je određen privremeni pritvor, a drugoj četvorici srpskih državljana određen je pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci. Preostala dvojica osumnjičenih srpskih državljana puštena su da se brane sa slobode. Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučesništvo u ubistvu izvršeno u noći između 6. i 7. jula, kada je u tuči u klubu “Bar kod”, navodno zbog devojke, u mestu Laganas, nasmrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).
Na snimku se sve vidi
Istraga, koja je u toku, treba da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice.

Grčki ugostitelji strahuju od toga šta bi moglo sledeće da se dogodi ako se nastave tuče mladih koji su pod dejstvom alkohola

Grčki portal “Proto tema” je objavio snimak sigurnosne kamere jednog kafića kroz čiji se izlog vidi ceo tok tuče. Posle desetak sekundi snimka u kadar utrčava Bakari Henderson, koga obara jedan mladić. Amerikanac udara u parkirani automobil, zatim ga grupa mladića obara na zemlju i šutira desetak sekundi. Ubrzo nekoliko mladića prekida tuču i odguruje druge momke. Tuča prestaje, a na ostatku snimka se vidi kako Hendersonu pokušavaju da pomognu.

DEVOJKA “KRIVA” JER SE SLIKALA S CRNCEM
Posle nemilih događaja na Zakintosu, tamošnji mediji došli su do devojke iz bara, srpske hostese zbog koje je navodno počela tuča. Prema njihovom pisanju, izjavila je da su joj kobne noći momci iz Srbije prišli i pitali je “zašto se pored toliko Srba ona fotografiše sa crncem” i tada je počeo pakao. Posle kraće svađe, jedan od momaka iz Srbije je udario Bakarija nakon čega ga je ovaj udario flašom po glavi.
– Otišla sam sa troje Amerikanaca. Posle pet minuta sam se vratila i videla kako na ulici leži Bakari, bez svesti i kako mu teče krv iz očiju. Jedan od Amerikanaca je bio pored njega i pokušavao je da mu pomogne – izjavila je ova devojka, a njen iskaz poklapa se sa svedočenjem momka iz obezbeđenja kluba.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar