ANA BRNABIĆ: “Reforma obrazovanja je jedan od osnovnih prioriteta Vlade Srbije!”

ANA BRNABIĆ: “Reforma obrazovanja je jedan od osnovnih prioriteta Vlade Srbije!”

Foto: YouTube screenshot


Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarali su danas sa uspešnim nastavnicima osnovnih i srednjih škola iz Srbije kako bi čuli njihovo mišljenje o reformi obrazovanja koja, kako su ocenili, ide veoma brzo.

Ana Brnabić je kazala da novinarima u Vladi nakon sastanka da je posebno važno vraćanje fokusa na etiku i vaspitanje učenika, što nastavnici sa kojima su danas razgovarali ljudi koji su potrebni da bi se obrazovni sistem unapredio.

“Ovo su oni nastavnici o kojima pričam da su nastavnici koji ne rade svoj posao za platu, već oni koji idu dva koraka dalje, koji rade na vannastavnim aktivnostima, koji nalaze inovativne načine da uključe učenike u obrazovanje, koji se trude da učenicima daju primer rada, etike, vaspitanja”, kazala je ona.

Premijerka Srbije je odala priznanje uspešnim nastavnicima uz poruku da su oni “osnova zdravog, dobrog i uspešnog društva”.

“Reforma obrazovanja je jedan od osnovnih prioriteta Vlade Srbije”, kazala je premijerka i dodala da je ključ uspeha da se okrene dosadašnji trend i da se da signal da društvo Srbije mora biti društvo koje iznad svega vrednuje znanje i trud.

Ona je kazala da društvo Srbije mora biti društvo koje ne uči decu šta da misle, već kako da misle.

“Nastavićemo sa sastancima da bi ih pitali šta su problemi, kakva im podrška treba, kako reforma obrazovanja ide i šta dalje treba da radimo”, rekla je Ana Brnabić.

Šarčević je kazao da je srećan što sistem obrazovanja Srbije napreduje krupnim koracima, ali da treba uraditi još mnogo toga. “Treba izjednačiti kvalitet na svim nivoima obrazovanja, sprovesti reforme do kraja. Zapisali smo dobre predloge”, kazao je Šarečević.

Profesorka Osnovne škole “Stari grad” Užice Vesna Lučić kazala je da konačno neko uvažava mišljenje prosvetnih radnika i da ih pita za mišljenje.

“Mi ćemo biti oslonac za ono što će se raditi u prosveti ubuduće”, kazala je ona.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar