VUČIĆ: “Niko mi neće određivati šta da mislim”

VUČIĆ:  “Niko mi neće određivati šta da mislim”

Foto: Beta/ Miloš Miškov


Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić izjavio je danas da njemu niko iz medija neće određivati šta da misli, niti će ga sprečiti da ukazuje na spregu (novinara) sa političarima.

Vučić je to izjavio na konferenciji za medije u okviru Beogradskog bezbenosnog foruma, nakon što ga je novinar televizije N1 zamolio da se ponaša profesionalno, da ne vrši pritisak na kolege iz Radio televizije Srbije i da N1 ne naziva “Šolakovom i Djilasovom televizijom”.

“Samo želim da vas zamolim za dve stvari, prvo da prestanete da vršite pritisak na kolege sa javnog servisa, a druga stvar je da nas počnete da nazivate televizijom N1. Vi već mesecima nas nazivate Šolakovom i Đilasovom televizijom, Dragan Šolak jeste naš suvlasnik, ali Dragan Đlas nema nikave veze sa N1. Molim Vas da se prema nama ponašate profesionalno, kao što se mi odnosimo prema vama”, kazao je novinar.

Vučić je na to odgovorio da se on sve vreme profesinalno ponaša prema televiziji N1.

“Ja sam se sve vreme trudio da se ponašam profesionalno prema vama, za razliku od vas koji nikada niste bili profesionalni, i to je moja najteža reč koju upućujem vama, vi ste bili direktna politička ekspozitura Dragana Đilasa. Hoćete da mi zabranite da mislim, hoćete da mi zabranite da imam drugačije mišljenje, ko ste i ko ima pravo da mi govori šta smem, a šta ne smem da kažem, ili ćete da mi uvedete komisiju, pa ćete da me vešate zato što ne mislim kao vi?”, upitao je Vučić novinara.

On je kazao da je tačno da se Đilas ne pojavljuje kao vlasnik N1 u papirima, ali da je sa Draganom Šolakom “zajedno u svim biznisima”.

Vučić je onda kazao da će da ubuduće tu televiziju nazivati onako kako oni traže, ali da nikada neće propustiti priliku da kaže da je to “Šolakova televizija, sa Đilasovim maksmalnim političkim uticajem”.

Odgovarajući na zamerke da vrši pritsak na RTS, Vučić je kazao da nije primetio da je N1 napao Dragana Đilasa, lidera pokreta Dveri Boška Obradovića i Narodne stranke Vuka Jeremića, zbog pritska na javni servis i REM.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar