ZGRADA RADA U CENTRU BEOGRADA PRODATA: Na mestu građevinske firme Državno pravobranilaštvo

ZGRADA RADA U CENTRU BEOGRADA PRODATA: Na mestu građevinske firme Državno pravobranilaštvo

Foto: Printscreen Google street


Republička direkcija za imovinu Srbije kupila je za 341 milion dinara zgradu građevinskog preduzeća „Rad” od 3.600 metara kvadratnih u Kosovskoj ulici, koja je 14 puta bila na prodaji, a plan je da se u taj objekat useli Državno pravobranilaštvo, rekao je direktor Direkcije Jovan Vorkapić.

On je naveo da je to u poslednjih pet godina jedini objekat u centru Beograda koji je kupila Direkcija.

„Jako smo zadovoljni što smo kupili zgradu po ceni od 50 odsto njene tržišne vrednosti”, kaže Vorkapić i objašnjava da je objekat kupljen po početnoj ceni, a da je za kupovinu bio zainteresovan još jedan učesnik.

Navodi da je Vlada Srbije odlučila da kupi višespratnu zgradu u centru Beograda za potrebe Državnog pravobranilaštva koje je zastupnik interesa Republike Srbije pred sudovima i državnim organima i da je jako važno da ima dobre uslove za rad.

„Pruža im se prilika da sada rade u zgradi koja je mnogo uslovnija”, rekao je Vorkapić uz objašnjenje da je do sada Državno pravobranilaštvo bilo smešteno u skučenom prostoru u zgradi ministarstava u Nemanjinoj ulici. Kako kaže, objekat u Kosovskoj ulici će pre useljenja biti renoviran, a da je u toku izrada projekta posle čega će biti poznato koliko novca će biti potrebo za radove.

Očekuje da bi renoviranje trebalo da počne ove godine, a da se radovi završe tokom iduće godine. U ovom trenutku, kaže Vorkapić, još nije poznato koliko će novca biti uloženo za renoviranje, jer se čeka izrada projekta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar