Politika
30.12.2017. 22:52
R.E./Beta/Blic

AMBASADOR SAD KAJL SKAT: Srbi su imali preuveličane nade u Trampa, da će promeniti politiku prema Srbiji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat ocenio je da su neki građani Srbije imali preuveličane nade kada su pomislili da će izbor Donalda Trampa za novog američkog predsednika označiti promenu politike te zemlje prema Srbiji i regionu.

"Možda su ove nade preuveličane jer sve zemlje politiku baziraju na interesima i nema značajnih promena ni u administraciji predsednika Trampa, koja je posvećena značaju Evrope i punoj integraciji Srbije u Evropsku uniju", rekao je Skat u intervjuu za list Blic.

Govoreći o rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu, Skat je rekao da "buka" na tu temu dolazi od onih koji žele da vatrogasci obučeni za pružanje pomoći u vanrednim situacijama dobiju diplomatski i teritorijalni imunitet.

"To nije normalno. I mi i rukovodstvo Srbije bi trebalo da se zapitamo - zašto je toliko važno za Moskvu i zašto to zahtevaju. Šta im kažemo? U vezi sa ovim Srbija bi trebalo da bude pažljivija i sumnjičava jer taj zahtev nije u redu. Mi ćemo da nastavimo da budemo sumnjičavi i da se pitamo šta su krajnji ciljevi za eventualno davanje diplomatskog statusa centru u Nišu", rekao je Skat.
Upitan o problemu Kosova, Skat je rekao da jedino stabilno dugoročno rešenje mogu doneti dugi razgovori i direktan dogovor Srba i Albanaca, uključujući Briselski dijalog koji SAD podržavaju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
26°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve