Vesti
14.01.2019. 18:07
R.E./Beta

HARADINAJ: Spremni smo da ukinemo takse na srpsku robu, ako dobijemo međunarodne garancije da će Srbija priznati Kosov

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je vlada Kosova spremna da privremeno ukine taksu na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine uz međunarodne garancije za potpisivanje konačnog sporazuma koji će rezultirati priznanjem Kosova.

On je na Fejsbuku napisao da će takse i dalje biti na snazi "dokle god imamo sugestije za neuspešne sastanke, bez cilja i jasno utvrdjenih rokova, bez usaglašenih ugovora, bez medjunarodnih garancija da će se potpisati konačni sporazum koji za rezultat ima priznanje".

"Duboko sam ubedjen u mogućnost postizanja sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma sa Srbijom koji će za rezultat imati priznanje. Mi intenzivno radimo na konačnom ugovoru, konačnom sporazumu, za šta smo predali 'veliku knjigu' ; o poglavljima i nacrt sporazuma", kazao je Haradinaj.

Kosovski premijer piše da su sve to radili sa ciljem da bi, kad sednu sa predstavnicima Srbije, imali održiv materijal, sa činjenicama i argumentima.

"Uspostavljanje takse na proizvode iz Srbije nema za cilj ometanje i prolongiranje postizanja konačnog pravno obavezujućeg sporazum sa Srbijom koji za rezultat ima priznanje. Naprotiv, vlada Kosova je spremna da privremeno ukine taksu samo posle medjunarodnih garancija da će se sesti i potpisati konačni sporazum koji će rezultirati obostranim priznanjem", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, garancija znači da postoji usaglašeni ugovor u principu i da se očekuje samo potpisivanje tog sporazuma, koji će rezultirati priznanjem.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve