Politika
02.02.2018. 13:49
R.E./Beta

INCIDENT NA PREDAVANJU AMERIČKOG AMBASADORA KAJLA SKATA U NIŠU: Leteli leci "Ne treba nam američka demokratija!", "Gađali ste nas bombama!", "Kosovo je Srbija, Krim je Rusija!"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Današnje predavanje ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skata na niškom Univerzitetu obeležio je manji incident.

Predsednik Centra za ljudska prava "Clamp" Dragan Krstić je s balkona bacao letke i uzvikivao "Ne treba nam američka demokratija!", "Gadjali ste nas bombama!", "Kosovo je Srbija, Krim je Rusija!".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Nis, 2.02.2018. - Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot posetio je danas Elektonski fakultet u Nisu. (BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS)

Na pamfletima koje je Krstić bacao je fotografija predsednika Rusije Vladimira Putina i natpis "Hoćemo ruske baze", "Ne diktaturi, cenzuri, jednoumlju, manipulaciji i beogradizaciji".
AMBASADOR SJEDINJENIH DRŽAVA U SRBIJI KAJL SKAT: Srpski narod sve više veruje u neistinite mitove o SAD

Krstića je obezbeđenje odmah udaljilo iz sale, a policajci su ga priveli nakon kraćeg zadržavanja ispred zgrade Univeziteta.

Ambasador Skat je u predavanju ocenio da su neistiniti mitovi o Americi koje kako je naveo, plasiraju pojedini tabloidi u Srbiji, postali toliko brojni da je srpski narod "počeo da veruje u njih".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Nis, 2.02.2018. - Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot posetio je danas Elektonski fakultet u Nisu. (BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS)

"Ukoliko bi čitali tabloide svakog dana, vi biste pomislili da Amerika hoće samo zlo Srbiji, da je Amerika neprijatelj Srbiji, da hoće haos u Srbiji i rat na Balkanu. Sve su to samo gluposti", izjavio je Skot nakon obilaska Elektronskog fakulteta u Nišu.

Predavanje je organizovao Klub srpsko-američkog prijateljstva i saradnje.

NE PROPUSTITE:

AMBASADOR SAD KAJL SKAT: Srbi su imali preuveličane nade u Trampa, da će promeniti politiku prema Srbiji

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve