Politika
26.04.2018. 10:56
R.E./Beta, Foto: Beta/ Miloš Miškov

IVICA DAČIĆ: Odlučite! Da li ste nam prijatelji ili radite protiv Srbije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Sevojnu da će Srbija nastaviti da radi na tome da se smanji broj država koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i da je niko neće uplašiti pretnjama i ucenjivanjem.

"To naravno mnogo nervira one koji misle da je to pitanje rešeno. Njihova koncepcija je da je to nepovratan proces... e pa vidite da jeste povratan proces. Shodno tome imamo svoj put i svoju politiku. Oni neka vode svoju politiku, ali moraju da se odluče da li su naši prijatelji i partneri ili će raditi protiv nas, jer mi se čini da i jedno i drugo nije moguće", rekao je Dačić novinarima u Sevojnu, gde je obeležen početak gradnje 20 stanova za izbeglice iz Hrvatske i BiH.

Srpski ministar je rekao da Srbija želi dogovore i kompromis, ali da neće odustati nacionalnih i državnih interesa.

"Mi ćemo i dalje raditi na tome da objašnjavamo svima da je u slučaju Kosova reč o nasilnoj secesiji i separatizmu koje je suoprotno medjunarodnom pravu. I što se tiče Srbije mi tu lažnu državu ne priznajemo", izjavio je Dačić.

Ministar spoljnih poslova Srbije rekao je juče u Beogradu da jedna "stalna članica Saveta bezbednosti UN" i "uticajna članica EU" namerava da uputi protest svakoj državi koja ubuduće povuče priznanje Kosova jer smatra da je takav pristup Srbije iritantan.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve