KONSTITUISANA SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA: Nikodijević izabran za predsednika

KONSTITUISANA SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA: Nikodijević izabran za predsednika

Beograd, 9.05.2018. - Konstitutivna sednica Skupstine grada Beograda, na kojoj bi trebalo da se potvrde mandati novim odbornicima, izaberu predsednik Skupstine grada, njegov zamenik i sekretar Skupstine, pocela je danas oko 10 casova. Sednicom do izbora predsednika Skupstine predsedava najstariji odbornik Profir Rancic iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)


Skupština grada Beograda konstituisana je danas izborom predsednika, zamenika predsednika, sekretara, zamenika sekretara i verifikovanjem odborničkih mandata.

Za predsednika Skupštine Beograda izabran je Nikola Nikodijević, za njegovog zamenika izabrana je Andrea Radulović, za sekretarku Biljana Živković, dok je za zamenika sekretara izabrana Vukica Lončar.

Izabrani su članovi administrativno mandatne komisije i imenovana Gradska izborna komisija (GIK) u kojoj su predstavnici odborničkih grupa koji su u gradski parlament ušli na izborima održanim 4. marta.

Za predsednika GIK ponovo je izabran Zoran Lukuć na predlog odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd”, a za njegovog zamenika Vojkan Tomić.

Na sednici je formirano i pet odborničkih grupa – “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd” čiji je šef Aleksandar Mirković, “Savez za Srbiju” na čijem je čelu Dragan Djilas, “Aleksandar Šapić” koji predvodi Željko Ivanji.

Formirana je i odbornička grupa “Pokret slobodnih gradjana” na čijem je čelu Rade Veljanovski i “SPS-JS” koju predvodi Aleksnadar Antić.

Od konstituisanja Skupštine grada počeo je da teče rok od 30 dana za izbor gradonačelnika Beograda, ali odbornici vladajuće većine nisu želeli ni danas da kažu novinarima ko će biti novi gradonačelnik.

Odluku o tome, kako je rekao aktuelni gradonačelnik Siniša Mali, doneće organi Srpske napredne stranke.

Sednicu su danas nakon razmene optužbi sa vladajućom većinom napustili odbornici Saveza za Srbiju, jer kako su naveli, nisu želeli da slušaju uvrede. ;U sali su ostali predstavnici odborničke grupe Pokreta slobodnih gradjana. Odbornici opozicije i vladajuće većine razmenjivali su optužbe ;zbog nenamenskog trošenja gradskog budžeta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar