Politika
11.09.2018. 17:51
R.E./RTS

MINISTAR STEFANOVIĆ: Jedan od vođa škaljarskog klana proteran u Srbiju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da je jedan od takozvanih vođa "škaljarskog klana" proteran u Srbiju i da će se postupati po daljem nalogu nadležnog tužilaštva.

Bez potvrde identiteta, ali uz određene informacije, ministar policije komentariše vest da je uhapšen jedan od vođa škaljarskog klana i isporučen Srbiji.

"Ovo je pitanje oko kojeg se policija konsultuje sa tužilaštvom i u dogovoru sa tužilaštvom mi ne možemo da vam kažemo previše jer je više postupaka različitih u toku. Ono što mogu da vam kažem je da je ovo lice uhapšeno u Turskoj, da je proterano iz Turske u Srbiju i da je u Republici Srbiji u toku krivični postupak protiv te osobe.

Za tom osobom traga i Grčka zbog sumnje da je švercovao 135 kilograma kokaina. Trenutno se radi samo o ovom licu što se tiče srpskih pravosudnih organa, što se tiče srpske policije, radi se samo o jednom licu", rekao je ministar policije Nebojša Stefanović posle razgovora sa šefom Interpola Meng Hongvejom.

"Škaljarska grupa" poznata je po sukobu sa "kavačkim klanom", u kome je do sada, na obe strane, u Crnoj Gori i Srbiji, gde imaju bliske saradnike, ubijeno više osoba, navodi CdM. Sukob je počeo krajem 2014, kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina, a prva žrtva u ratu bio je Goran Radoman, blizak upravo "škaljarcima".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve