Politika
12.12.2018. 14:20
R.E./Beta

PALMA PORUČIO BRISELU: Da li kosovski Albanci krše CEFTA? Krše. Šta vi, bre, otvarate ? Nemojte više da otvarate poglavlja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je, povodom otvaranja pregovaračkih poglavlja 17 i 18, da Srbija od Evropske unije očekuje da utiče na Prištinu da povuče odluku o uvodjenju taksi od 100 odsto na robu iz Srbije a ne da daje preporuke i otvara nova poglavlja.

"Da li je CEFTA vezana za trgovinu? Jeste. Da li kosovski Albanci krše CEFTA? Krše. Šta vi, bre, otvarate ? Nemojte više da otvarate poglavlja i neću više da idem na pregovore. To je kao kada otvoriš frižider, a on prazan, u njemu nema ništa. Od Evropske unije ne možemo da dobijemo garanciju da će kosovski Albanci da povuku takse od 100 posto na robu iz Srbije...

Ja pitam Brisel, imate li vi neku instituciju koja će reći: 'Vi, kosovski Albanci, kršite sporazum i kršite sve sporazume koje ste potpisali. Sa vama više nećemo da razgovaramo dok ne povučete takse", rekao je Marković.

Kako se navodi u saopštenju, Srbiji ostaje da zamoli Rusiju i Kinu ;da zakažu ;sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija sa samo jednom tačkom dnevnog reda, ;a to su takse Prištine prema Srbiji od 100 posto i da Savet bezbednosti zahteva ;da se takse ukinu istog trenutka.

"Tu ćemo videti da li su Amerikanci bili ;iskreni kada su pozvali Prištinu da ukine takse. Ako jesu glasaće za tu odluku", kazao je Marković.

On je ocenio da NATO više nema interes da ratuje sa Srbijom ali da im je interes da opravdaju bombardovanje i agresiju na SRJ 1999. godine i da Srbija zato danas ima takve probleme po pitanju Kosova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve