Politika
10.01.2018. 17:38
R.E./Beta

POČELA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS: Naprednjaci iza zatvorenih vrata raspravljaju o beogradskim i raspisivanju vanrrednih parlamentarnih izbora

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vanredna sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) na kojoj će se razmatrati nastup na beogradskim izborima, ali i tome da li će biti raspisani i vanredni parlamentarni izbori, počela je nešto posle 17 časova u stranačkim prostorijama na Novom Beogradu.

Sednica je zatvorena za javnost.

Član Predsedništva SNS i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, rekao je novinarima da očekuje dugu i iscrpnu diskusiju.

Đurić je na pitanje da li je za parlamentarne izbore odgovorio da će odluku o tome doneti Predsedništvo SNS.

Ministarka zadužena za EU integracije Jadranka Joksimović na isto pitanje je navela da će razmisliti.

Poslanica Marija Obradović rekla je da će glasati za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

U stranačke prostorije među prvima su došli ministarke Zorana Mihajlović, Nela Kuburović, Jadranka Joksimović, ministar Zoran Đorđević, gradonačelnici Beograda i Kragujevca Siniša Mali i Radomir Nikolić. Predsednik SNS Aleksandar Vučić koji je i predsednik Srbije, koji je poslednji stigao u sedište SNS, rekao je u subotu da vanrednih parlamentarnih izbora neće biti, ali je ostavio mogućnost da bude preglasan na vanrednoj sednici Predsedništva.

"Moguće je da budem preglasan, u šta ne verujem", rekao je tada Vučić.

Vučić je naveo da Nebojša Stefanović koji je ujedno i ministar policije smatra da su parlametarni izbori "u najvećem interesu SNS". Na sednici Glavnog odbora SNS 18. novembra je prihvaćen Vučićev predlog da se ne raspisuju vanredni parlamentarni izbori i tada su samo četiri od 500 članova glasala za opšte izbore.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve