Vesti
03.05.2016. 09:24
ekspres

PONAVLJANJE GLASANJA: Na 15 izbornih mesta o sudbini koalicije DSS-Dveri

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vanredni parlamentarni izbori biće sutra ponovljeni na 15 biračkih mesta, nakon čega će biti poznato ko je sve uspeo da uđe u novi saziv parlamenta. Najveća enigma koalicija DSS-Dveri

Sutra će se ponovo glasati na biračkimm mestima 22 na Novom Beogradu i 48 u beogradskoj opštini Palilula, zatim na mestu broj 9 u Bačkoj Topoli, na mestu broj 5 u Sremskim Karlovcima, kao i na biračkim mestima 39 i 57 u Jagodini. Građani će ponovo na birališta i na biračkom mestu 24 u Kladovu, 86 u Užicu, 24 i 65 u Vranju, kao i na pet biračkih mesta u Nišu - na biračkom mestu broj 4 u Medijani, 28 na Paliluli, 13, 16, 23 u Panteleju.

Pravo glasa na tim biračkim mestima ima 19.631 građanin, a za ponovljeno glasanje je štampano 19.729 listića, što obuhvata konačni broj birača na mestima na kojima se glasa i rezervu glasačkih listića od 0,05 odsto od konačnog broja na tim mestima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

RIK sazvao nove biračke odbore

Glasanje će biti sprovedeno po izbornim listama koje su utvrđene za narodne poslanike, a RIK je za njihovo sprovođenje obrazovao nove biračke odbore.

Na sinoćnoj sednici RIK je donela rešenja o obrazovanju biračkih odbora i imenovanju predsednika, članova i njihovih zamenika u stalnom, kao i članova u proširenom sastavu. RIK je takođe, po principu dobrovoljnog prijavljivanja svojih članova, imenovao dodatne koordinatore RIK za osam okruga.

Predsednik RIK Dejan Đurđević rekao je da će u svakom biračkom mestu biti obezbeđen po jedan statističar.

Glasački listići za ponovljene izbore biće bele boje, a kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije svetlo ljubičaste. Biračka mesta biće otvorena od sedam do 20 sati, kada prestaje da važi i izborna tišina.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Da li će DSS-Dveri ipak ući u Parlament?!

Iz Republičke izborne komisije (RIK) preliminarne rezultate izbora najavljuju za sredu veče, a najviše pažnje usmereno je na to da li će lista DSS-Dveri preći cenzus i tako ući u republički parlament. Naime, prema poslednjim rezultatima RIK-a, sa 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta, ta koalicija osvojila je 4,999 odsto glasova, tačnije jedan glas ispod cenzusa.

 

 }

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve