Politika
04.05.2018. 12:27
Beta

PREMIJERKA: Popović izjavom o LGBT uvredio deo građana za koje radi, razgovaraću sa njim

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je ministar Nenad Popović izjavom o LGBT uvredio deo građana za koje radi, i najavila da će mu danas reći da više treba da se bavi svojim poslom.

"Njegov posao je da Roko, Stefan, Miloš ili neko drugo dete ostanu u Srbiji, a ne da se bavi time ko su im roditelji. Ova izjava u potpunosti nije u duhu tolerancije koju ova Vlada Srbije želi da promoviše", rekla je premijerka u Skupštini grada Beograda.

Ona je dodala da će sa Popovićem razgovarati "u četiri oka" kako bi probala da razume njegovu poruku.

"Mislim da je u toj izjavi pomešao sve teme. Između nataliteta i toga da li je neko gej, nema uzročno-posledične veze. I gej osobe imaju reproduktivne organe i niko, nijedna Vlada na svetu ne može da odredi da li će oni imati decu", rekla je ona.

Popović je u sredu na Tviteru kritikovao uvoz knjiga ze decu iz Hrvatske jer se ne slaže sa njihovim sadržajem i napisao:

"U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo radjanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da 'ROKO IMA DVE MAME, A ANA DVOJICU TATA'".

PRVA GEJ SLIKOVNICA USKORO I NA SRPSKOM: Kako izgleda život mališana sa dve mame i dve tate!

PRITUŽBA PROTIV POPOVIĆA: Gej lezbejski info centar tuži ministra zbog tvita

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve