Politika
17.01.2019. 15:27
R.E.

PUTIN STIGAO U BEOGRAD

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je danas u jednodnevnu posetu Srbiji tokom koje će biti potpisano više od 20 sporazuma i razmotrena politička i ekonomska saradnja, a glavne teme, kako se očekuje, biće Kosovo i stuacija u regionu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Na aerodromu "Nikola Tesla", uz jake mere bezbednosti, ; Putina je oko 13.15 dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Pre zvaničnih razgovora dvojica predsednika položiće vence na Groblju oslobodilaca Beograda.

Svečani doček uz državne počasti Putinu će potom biti priredjen ispred Palate Srbija. Slede razgovori, prvo u užem formatu, a zatim plenarni sastanak delegacija Rusije i Srbije i razmena potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsednika.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

U Palati Srbija Putin će Vučiću uručiti orden Aleksandra Nevskog kojim ga je odlikovao 7. januara, a za 15.20 predvidjeno je obraćanje predsednika Rusije i Srbije medijima.

Putin i Vučić zajedno će posle 18 časova obići Hram svetog Save gde je najavljen i skup podrške povodom posete ruskog predsednika Srbiji.

Tokom boravka u Beogradu Putin bi trebalo da se sastane i sa srpskim članom i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, najavljeno je u Banjaluci.

Povodom posete predsednika Rusije u Beogradu su pojačane mere bezbednosti, uz izmene i obustavljanje saobraćaja na trasi kretanja predsedničke kolone.

Putin je poslednji put posetio Srbiju 2014. godine, a prethodni susret s Vučićem imao je 2. oktobra prošle godine u Moskvi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve