Politika
15.03.2019. 19:03
R.E./Happy tv

ŠEŠELJ: Divim se Albancima što su dobro organizovani, što imaju čvrsto izgrađen moral!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj pričao je o svom iskustvu u haškom tribunalu, ali i odnosima sa Albancima.

Na pitanje da je Veton Suroi nakon 20 godina gostovao u Beogradu, dao izjavu da će srpska vojska komandovati vojskom Kosova?

- On želi malo da omekša, da podiđe Srbiji, da se Srbija tako postavi u svojoj kolektivnoj svesti, da će Srbija biti bolja od Kosova. To kod nas ne prolazi. Međutim, Veton Suroi spada pod umerenim Albancima, zato me bi mi bilo krivo, zbog minulih događaja, da jedan intelektualac, Albanac, strada u Beogradu.

Lider SRS-a podelio je i u kakvim odnosima je bio sa Albancima u Hagu:

- Nema kod mene predrasuda, ja sam bio sasvim u redu prema Albancima u Hagu. Jesam jednom obukao majicu "Kosovo je Srbija, Kosovo je Rusija". Samo jedan novinar je odreagovao, što je bio optužen za nepoštovanje suda. Nama su tamo najveći neprijatelji bili ovi iz Haškog tribunala, mi smo se tamo svi solidarisali. Ja sam samo bio smrt srpskim izdajnicima koji su pristali na saradnju sa tužilaštvom - rekao je prof. dr Šešelj.

Predsednik Srpske radikalne stranke neretko ističe slučaj Albanaca, koji nisu želeli da svedoče jedni protiv drugih:

- Ja se divim Albanskom narodu što je dobro organizovan, što je imao tako čvrsto izgrađen moral, iako je on neprijateljski prema nama. Kamo sreće da su Srbi tako postupali - objasnio je dr Šešelj, a potom dodao zanimljiv detalj koji se dogodio tokom suđenja u tribunalu:

- Jedan svedok, koji je bio protiv mene, izbrojalo sam koliko su mu lekarskih pregledam obezbedili, zube mu sredili, da svedoči protiv mene. On je sa ženom dobio utočište u jednoj zapadnoj zemlji, tamo mu dali stan. Nakon nekog vremena, valjda mu je dosadilo i vratio se u Srbiju. Što je još smešnije, na kraju se pridružio mom timu odbrane - objasnio je.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve