Politika
18.04.2018. 14:16
R.E./Beta/ Foto: Marko Đoković

Šešelj gazio hrvatsku zastavu, psovao delegaciju hrvatskog Sabora

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srpska radikalna stranka saopštila je danas da je predsednik SRS Vojislav Šešelj ispred Skupštine Srbije "izgazio hrvatsku zastavu" i psovao delegaciju Sabora Hrvatske koja se nalazi u zvaničnoj poseti Srbiji.

U saopštenju se navodi da je Šešelj oko 12 ušao u zgradu Skupštine Srbije i da je sa njim bio narodni poslanik SRS-a Filip Stojanović.

"Kada je na ulazu u Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio steg na beton, pokušao da iscepa zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama.
 Pet članova obezbeđenja nisu bili u stanju da im otmu zastavu i steg", piše u saopštenju.

Dodaje se da su Šešelje i Stojanović potom ušli u skupštinsko predvorje, gde se nalazila delegacija Sabora, kojoj je Vojislav Šešelj uputio niz psovki.

Gojković osudila pokušaj Šešelja da ugrozi dostojanstvo Skupštine Srbije i hrvatske delegacije

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je danas osudila "brutalni pokušaj" lidera radikala Vojislava Šešelja da ugrozi dostojanstvo Skupštine Srbije i delegacije Sabora Hrvatske.

"Iskazano nepoštavanje prema državnim simbolima Hrvatske, čija se delegacija na čelu sa predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem nalazi u prvoj istorijskoj poseti Srbiji, nedopustivo je i predstavlja uvredu i za srpski narod koji se diči tradicijom gostoprimstva", istakla je Gojković u saopštenju.

Kako je navela, incidenti i provokacije ove vrste, bilo da se dešavaju u Beogradu, ili u Zagrebu, kao što je bio slučaj prilikom nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ne mogu i neće dovesti u pitanje čvrstu rešenost Srbije da gradi i unapredjuje dobrosusedske odnose sa Hrvatskom, zarad budućnosti naših gradjana, mira i stabilnosti u regionu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve