Politika
16.03.2016. 13:06
ekspres

Stefanović: Garantujemo bezbednost svih građana u izbornom procesu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Apsolutno možemo da garantujemo bezbednost i sigurnost svim građanima Srbije u izbornom procesu, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, navodeći da će na ulicama biti angažovano više policije ako za tim bude bilo potrebe.

- Što se tiče sigurnosti, ja apelujem na sve - nasiljem se neće ništa rešiti. Na izborima će pobediti onaj ko bude imao veću podršku građana i u koga građani veruju, ja verujem da će tako i biti - rekao je Stefanović novinarima u Rakovici, upitan da li može da garantuje da će dan izbora proteći mirno.

Stefanović je podsetio da je više puta rekao da će na ulicama biti više policajaca, ukolio bude potrebno, da bi kontrolisali bezbednost i sigurnost svih građana.

On je apelovao na sve učesnike izbornog procesa i građane da prijavljuju skupove kako bi policija mogla blagovremeno da reaguje.

Prema njegovim rečima, nemoguće je da neko ko ne želi da prijavi skup očekuje od policije da se "na njemu stvori za 15 sekundi".

- Zato smo ohrabrivali, bez obzira na novi Zakon o javnom okupljanju, koji, na primer, skupove u zatvorenom ne tretira da moraju biti prijavljeni, da se prijavljuju, da bismo mogli pravovremeno da reagujemo - rekao je Stefanović u Rakovici, gde je razgovarao sa penzionerima.

(Tanjug)}

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve