Politika
20.11.2018. 13:22
R.E./Beta

STEFANOVIĆ POSLE ODBACIVANJA PRIJEMA KOSOVA U INTERPOL: Dokazano je da je pravo jače od lobiranja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da je odbijanje zahteva Kosova da se učlani u Interpol veliki rezultat Srbije i dodao da je ponosan na sve ljude u tom ministarstvu ali i na ostale državne organe koji su se "lavovski borili" da se to spreči.

U izjavi Radio-televiziji Srbije, Stefanović je zahvalio svima koji su neumorno radili prethodnih meseci i ocenio da je tako dokazano da je pravo jače od lobiranja.

"Ovo je bio veliki uspeh ali i veliki ispit za Interpol", rekao je Stefanović i zahvalio svim zemljama koje su podržale Srbije i shvatile da bi se eventualnim prijemom Kosova u Interpol politizovao rad te institucije.

Stefanović je rekao da je bilo raznih pokušaja da se omogući prijem Kosova u Interpol, da je čak i odredjena pauza nakon prvog kruga glasanja da bi zemlje koje podržavaju Srbiju eventualno izašle iz sale, ali da je razlika nakon pauze bila čak i uvećana.

Govoreći o daljoj proceduri, Stefanović je rekao da je zahtev Kosova odbačen i da se o tome ne raspravlja.

"Nakon toga, nastavlja se sa raspravom o aplikacijama drugih zemalja. Glasaće se o tome i onda se nastavlja redovan rad sutra, izbor predsednika Interpola. Videćemo ko će se kandidovati i kako će to sve teći do kraja", rekao je on.

On nije želeo da prejudicira ko bi mogao biti izabran jer je "situacija neizvesna"

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve