Politika
12.02.2018. 11:25
R.E./Beta

Stotinak ljudi protestuje u centru Zagreba zbog Vučićeve posete

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Stotinak gradjana okupilo se danas oko 10 sati na Trgu bana Jelačića u centru Zagreba na protestu zbog dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Zagreb.

Protest je bio najavljen za 10.00 ispred sedišta Vlade i Sabora na Markovom trgu, ali je održavanje zabranjeno iz bezbednosnih razloga pa su se učesnici okupili na Trgu bana Jelačića.

Protest je organizovao deo udruženja ratnih veterana i udovica.

Medju zastavama Hrvatske vidi se i jedna crna zastava sa natpisom "KOS" i "Za dom sprmeni".

Učesnici protesta nose transparente na kojima piše "Reći ću vam još jednu stvar - zapamtite Vukovar" i "Srbija mora odgovarati za genocid u Hrvatskoj i platiti ratnu odštetu".

Protest je počeo uoči očekivanog dolaska predsednika Srbije u Zagreb koji se sastaje prvo sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović u predsedničkoj rezidenciji na Pantovčaku.

Najavljujući protest protiv Vučića uoči njegove posete, udruženje udovica hrvatskih ratnih veterana objavilo je da Hrvatska u Vučiću nema iskrenog i odgovornog sagovornika za rešavanje brojnih problema, jer se radi o "notornom četničkom zločincu, koji ni danas, u umivenoj formi, ne odustaje od velikosrpskih ideja".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve