Politika
24.06.2016. 11:34
ekspres

VUČIĆ O BREGZITU: Nastavljamo reforme i evropski put

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer Srbije rekao je da ostaje naše opredeljenje da se završi sav posao na uređenju zemlje po evropskim standardima, a da će potom zemlje EU doneti odluku

BEOGRAD, 24. juna - Predsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da se reforme u Srbiji zbog Bregzita neće usporavati, već da će ih, naprotiv, ubrzati, te poručio da je sada važno da se održi planirani rast, odnosno da se spreči njegovo usporavanje.

Upitan koliko je, nakon Bregzita, izvesno da će Srbija 2020. godine biti članica EU, Vučić je primetio da preciznih najava u tom smislu nije bilo, već da ostaje naše opredeljenje da se završi sav posao na uređenju zemlje po evropskim standardima, a da će potom zemlje EU doneti odluku.

- Daćemo sve da budemo spremni. Nastavljamo reforme, a znam da ste i vi, šta god govorili, zadovoljni što Srbija stabilno reaguje na jednu od najvećih kriza, obratio se Vučić novinarima.

Danas su, dodao je, svi u državnoj administraciji dobili zadatke koje moraju da izvrše.

- A ako to ne urade - kud koji, rekao je Vučić.

On je napomenuo da je politički problem Srbije što Evropa više nije centralno mesto sveta i što izlaskom Velike Britanije više nije ni najbolje mesto za život, te da je zato važno za Srbiju da ima dobre odnose sa investitorima iz različitih delova sveta.

- Jasan je naš put prema EU, ali ne i zatvaranje prema drugim zemljama. A put u EU jedini je koji garantuje prosperitet, rekao je Vučić.}

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve