Politika
28.12.2017. 13:35
R.E./Beta

VUČIĆ PODACI POLICIJE I BIA UKAZUJU: Hrvatska izmislila međunarodni karakter sukoba i tuče u Sonti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da podaci policije i Bezbednosno-informativne agencije pokazuju da su predstavnici hrvatske vlasti izmislili međunarodni karakter sukoba i tuče u Sonti, u opštini Apatin u Vojvodini.

"Ali šta da radimo, kada nemaju šta da rade, oni uvek kažu nešto protiv Srba", kazao je Vučić novinarima u Lebanu.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković osudio je ranije danas napad na trojicu mladića hrvatske nacionalnosti u Sonti i naveo da je tim povodom upućena protestna nota vlastima u Srbiji.

O napadu na trojicu mladića hrvatske nacionalnosti u Sonti javnost je u utorak izvestio predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov koji je rekao da su pretučena tri mladića hrvatske nacionalnosti i da su tom prilikom "korišćeni pogrdni izrazi s nacionalnom osnovom".

Policija u Somboru potom je saopštila da je identifikovala trojicu mladića koji su u Sonti u noći izmedju nedelje i ponedeljka, nakon verbalnog konflikta, izazavali tuču u kojoj je učestvovalo više lica, kao i da će protiv jednog 19-godišnjaka biti podneta krivična prijava, a protiv druge dvojice prekršajne prijave.

Policija je navela da taj incident nije nacionalno motivisan, niti da je operativnim radom utvrdjena bilo koja indicija koja bi ukazivala na nacionalne motive.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve