VUČIĆ PRED SASTANAK SA TAČIJEM DANAS U BRISELU: Teška pozicija Srbije, bolje 100 godina pregovora nego da ratujemo

VUČIĆ PRED SASTANAK SA TAČIJEM DANAS U BRISELU: Teška pozicija Srbije, bolje 100 godina pregovora nego da ratujemo


Predsednika Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas pred sastanak sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem u Briselu da je pozicija Srbije teška i da je “bolje da sto godina razgovaramo nego jedan dan da ratujemo”.

“Nije mi prijatno, a ni lepo da razgovaram sa Tačijem, ali bolje sto godina da razgovaramo nego jedan dan da ratujemo. To je moj posao… Mir je važan, sve drugo nije za poredjenje”, rekao je Vučić za TV Pink u Helsinkiju, gde je učestvovao na Samitu šefova drzava i vlada iz redova EPP.

Vučić je rekao da iz Helsinkija putuje u Brisel, gde je visoka predstavnica EU Federika Mogerini sazvala sastanak sa predsednicima Srbije i Kosova.

Očekuje se da će dvojica lidera na sastanku potvrditi spremnost da intenziviranju rad na postizanju pravno obavezujućeg sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa ključnoj za evropski put Srbije i Kosova.

Poslednja runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou održana je 18. jula. ; Nastavak je potom zakazan za 7. septembar u Briselu ali se Vučić i Tači tada nisu sastali već su održani samo odvojeni sastanci sa Federikom Mogerini.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar