Mamić uskoro na Interpolovoj poternici

Mamić uskoro na Interpolovoj poternici

Foto: Printscreen Youtube


Osječki sud izdao je nalog za raspisivanje domaće i međunarodne poternice za Zdravkom Mamićem, jednim od čelnih ljjudi fudbalskog kluba Dinamo.

Kako navodi hrvatski RTL, izdat je i poseban nalog za EU.

Mamić je prošle sedmice osuđen na šest i po godina zatvora za izvlačenje novca iz tog fudbalskog kluba. Ali presudu nije saslušao u sudnici u Osijeku, jer je dan ranije otišao u Međugorje u BiH.

Uz Mamića su za krađu iz Dinama osuđeni njegov brat Zoran, direktor Hrvatskog fudbalskog saveza i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar.

Zdravko Mamić je osuđen ukupno na šest i po godina zatvora, Zoran Mamić na četiri godine i 11 meseci, Milan Pernar na četiri godine i dva meseca, a Damir Vrbanović na tri godine. Pored toga, oduzeta im je i stečena materijalna korist.

Sud je presudio i da Mamić mora da vrati oko sedam miliona evra, a novac sa računa će mu se skinuti kada presuda postane pravosnažna.

Mamić međutim ne namerava da se vrati u Hrvatsku, jer ima i državljanstvo BiH, a ta zemlja je saopštila da nema osnova da izruči svog državljanina.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar