Sport
09.06.2023. 11:50
Beta

Milija Vojinović

Oglasio se direktor ABA lige pred početak finalne serije

1
Izvor: Shutterstock

Sportski direktor košarkaške ABA lige Milija Vojinović izjavio je da se nada da će Partizan imati razumevanja za promenu termina finalne serije sa Crvenom zvezdom, kao i da će teren biti jedino merilo gde će se rešavati pitanje šampiona.

"Sve navedeno je u interesu same ABA lige, smatrajući da je publika veliki poslovni interes, a potvrda toga su rekordi po gledanosti na utakmicama", naveo je Vojinović u dopisu klubovima, prenosi Sport klub.

Košarkaška ABA liga potvrdila je da će finalna serija regionalnog takmičenja Partizana i Crvene zvezde početi u utorak, 13. juna, dan kasnije nego što je prvobitno bilo predviđeno.

ABA liga je na taj način odbacila prigovor crno-belih koji su tražili da mečevi budu odigrani prema ranije utvrđenom rasporedu.

"Nadam se da će ovoga puta Partizan biti taj koji ima razumevanja i da će se ponašati u skladu sa zajedničkim interesima ABA lige, kada je u pitanju pomeranje početka finalne serije za samo jedan dan. Naročito kada takva odluka ni na jedan način ne stavlja Partizan u podređen položaj u odnosu na rivala u finalu, pogotovo u ambijentu koji je nastao sa pokušajem narušavanja integriteta kalendara ABA lige, a koji je u potpunosti sačuvan", navodi se u dopisu.

"Iskreno se nadam da će Partizan, učiniti sve što je u njegovoj moći da predstojeće finale plej-ofa prestavlja krunu sezone i da teren bude jedino merilo gde će se rešavati pitanje šampiona. A, da svaka utakmica bude spektakl koja će služiti na čast finalistima i samom takmičenju", navodi se se u saopštenju koji je potpisao Milija Vojinović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

KK Crvena zvezda: "Nećemo igrati finale ABA lige dok..."
Crvena zvezda

Novo saopštenje

03.06.2023. 21:15

KK Crvena zvezda: "Nećemo igrati finale ABA lige dok..."

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da neće igrati finale plej-ofa ABA lige dok se ne završi finale srpskog prvenstva i optužio čelnike regionalnog takmičenja da rade "pod uticajem jednog kluba koji želi da osvoji titulu van terena".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve