Sport
25.06.2023. 15:05
R.E.

Novi trener Panatinaikosa

Ataman priznao: "Hteo sam da nadmašim Obradovića"

Ataman
Izvor: EPA / SEDAT SUNA

Od Panatinaikosa se sledeće godine, pre svega u Evroligi, očekuje mnogo.

Mnogo više u na prethodnih nekoliko sezona kada slavni tim iz Grčke nije bio konkurentan za titulu u najprestižnijem evropskom košarkaškom takmičenju

Razlog za drastičnu promenu, koja bi trebalo da se dogodi, jeste novi trener Panatinaikosa - Ergin Ataman.

Turski trener dolazi u redove Panatinaikosa posle više nego uspešne epizode u Efesu sa kojim je osvojio dve titule Evrolige. 

Imajući u vidu Atamanove uspehe koje je beležio tokom svoje trenerske karijere, treba očekivati da će i naredne sezone imati najveće ambicije, ovaj put sa novim klubom. 

O tome je, uostalom, i sam govorio Ataman u nedavnom intervjuu za sajt "Fanatik".

"Naš cilj je da se plasiramo na F4 Evrolige. Ne mogu da vodim Panatinaikos i da kažem naš cilj je plej-of. Kada sam vodio Efes cilj mi je bio da nadmašim Fenerbahče sa Željkom Obradovićem. Zašto? Zato što je u to vreme Fenerbahče bio jedan od najboljih klubova u Evropi. Taj klub je svake godine igrao F4 Evrolige i bio je šampion u Turskoj. Tako je i sa Olimpijakosom u Grčkoj. Ako nadmašimo Olimpijakos igraćemo na F4 Evrolige i bićemo šampioni Grčke", izjavio je Ataman.
 

Ataman je naveo da će ostati i selektor Turske, pošto ima ugovor sa nacionalnim savezom ove zemlje do juna naredne godine. On je najavio da će naredne nedelje Panatinaikos angažovati nekoliko pojačanja.

"Još nismo formirali tim, ali naredne nedelje ćemo aktivirati nekoliko transfer bombi. Jedva čekamo narednu nedelju, pošto smo napravili značajan napredak u pregovorima sa veoma važnim igračima. Imamo i spremne alternative. Nema panike, imamo budžet i iskoristićemo ga najbolji mogući način", istakao je novi trener Panatinaikosa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve