Sport
11.03.2024. 10:06
R.E.

Najbolji svih vremena

Novak Đoković OSAM godina na vrhu!

Novak Đoković
Izvor: EPA / RAY ACEVEDO

Novak Đoković započeo je 416. nedelju na vrhu ATP liste.

Najbolji teniser svih vremena nastavio je da uvećava svoj rekord koji sada iznosi tačno osam godina provedenih na prvom mestu. 

Đoković će na vrhu ATP liste ostati najmanje do 8. aprila i do tada će sakupiti 419 nedelja što će mu doneti novi rekord.

Naime, Đoković će tada imati 36 godina i 322 dana i tako oboriti rekord Rodžera Federera kao do sada najstarijeg tenisera na prvom mestu.

Đoković i dalje ima 870 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Španca Karlosa Alkarasa, koji je prošao u osminu finala Indijan Velsa komotnom pobedom protiv Feliksa Ožea-Alijasima. Novaku tek predstoji duel sa Lukom Nardijem.

Iza vodećeg dvojca slede Italijan Janik Siner, ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Nemac Aleksander Zverev i Poljak Hubert Hurkač.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere i Dušan Lajović su pali za po jedno mesto i sada su na 36, odnosno 56. mestu, dok je Miomir Kecmanović napredovao za šest pozicija i trenutno je 47. igrač sveta. Hamad Međedović je pokvario plasman za tri pozicije i nalazi se na 119. mestu na ATP listi.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve