Sport
24.01.2024. 14:30
Beta

Australijan open

ON je najstariji PRVI TENISER sveta U ISTORIJI

tenis
Izvor: Shutterstock

Indijski teniser Rohan Bopana postaće kao 43-godišnjak najstariji igrač koji se našao na prvoj poziciji svetske rang-liste, nakon što se plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva Australije u konkurenciji dublova.

Bopana i Australijanac Metju Ebden pobedili su argentinski par Maksima Gonzalesa i Andresa Moltenija 6:4, 7:6 i plasirali se u polufinale.

Bopana i Ebden će od ponedeljka imati isti broj bodova na listi, ali će indijski teniser biti prvi jer je u istom periodu Ebden odigrao tri turnira više.

Bopana će prvi put u karijeri, koju je počeo 2003. godine, biti prvi na svetskoj listi dublova.

"Ljudi širom sveta, znate, koji imaju 40 i više godina, mislim da će ih to samo inspirisati na drugačiji način", rekao je on.
 

Prošle godine u martu Bopana je postao najstariji igrač koji je osvojio masters titulu, kada je sa Ebdenom pobedio u Indijan Velsu.

Bopana je istakao da su za njegovu dugovečnost u takmičenjima zaslužni fizioterapeut i joga.

"Rekao sam fizioterapeutkinji konkretno šta mi treba, jer nemam hrskavicu u kolenima. Potpuno je istrošena" rekao je on i dodao da mu je joga ojačala celo telo ali i pomogla da bude smireniji i fokusiraniji na terenu.

Pre Bopane najstariji dubl igrač koji je bio prvi na listi bio je Amerikanac Majk Brajan kada je imao 41 godinu i 76 dana.

Srpski teniser Novak Đoković bi ove godine mogao da sruši Federerov rekord pošto će u maju napuniti 37 godina.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve