Sport
14.05.2023. 11:07
R.E.

Boris Beker

"Đoković je favorit, ali tenisu je potreban Nadal"

Novak Đoković
Izvor: ANSA / FABIO FRUSTACI

Ostalo je još malo vremena do početka Rolan Garosa i glavno pitanje koje se postavlja jeste da li će Rafael Nadal učestvovati na Grend slemu u Parizu.

Već neko vreme se spekuliše o stepenu povrede Španca i kako za sada stoje stvari postoji velika mogućnost da Nadal propusti turnir koji je osvajao 14 puta.

Mnogi su sa velikim nestrpljenjem čekali novi duel Đokovića i Nadala koji bi potencijalno mogao da odluči koji će od njih dvojice prvi doći do 23. Grend slema. 

Ukoliko Španac ne bude učestvovao, Đoković će biti u velikoj prednosti iako ima još tenisera koji bi mogli da ga zaustave na putu ka 23. tituli. Situaciju je komentarisao Boris Beker nekadašnji trener najboljeg srpskog tenisera.

"Da li verujem da Novak može da osvoji tu 23. titulu? Apsolutno, svakako da može. Ipak, neće biti lako. Konkurencija ne spava", upozorava Beker.
 

Ipak, Nemac smatra da bi bilo dobro za sve da se Nadal nađe na Rolan Garosu.

"Pitanje je da li Nadal može da se oporavi do početka turnira. Može li da uopšte zaigra na Rolan Garosu? Lično, nadam se da može. Tenisu je potreban Nadal. Nedostaje nam. Nadam se da može da se vrati i igra kao osvajač 14 titula. Ipak, Novak je zdrav i spreman. Želi da igra i on je jedan od favorita", zaključio je Beker.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nadala još uvek ima problem sa povredom kuka
Nadal

Propušta Rim

05.05.2023. 23:05

Nadala još uvek ima problem sa povredom kuka

Španski teniser Rafael Nadal propustiće predstojeći masters u Rimu jer i dalje ima problema sa povredom kuka.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve