Sport
22.11.2023. 08:32
R.E.

Haos na utakmici

Brazil - Argentina: Martinez udario policajca, Mesi... (VIDEO)

1
Izvor: EFE / ANDRE COELHO

U okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu odigrana je utakmica između velikih rivala - Argentine i Brazila. Rezultat je bio 1:0 za Argentinu, ali i taj jedan gol zamalo da se ne desi.

Već na početku je bilo jasno da to neće biti obična utakmica.

Meč je kasnio 30 minuta jer je policija morala da reaguje već tokom intoniranja himne Brazila, a tada se umešao i golman Rodrigez, kao i nekoliko fudbalera. 

Mesi je svoje saigrače pozvao da se povuku u svlačionicu.

Strastvena atmosfera sa tribina Marakane osetila se i među igračima tokom utakmice u kojoj je bilo mnogo faula...

Gabrijel Žezus je de Pola iudario u lice, što je samo nekoliko minuta kasnije učinio i Rafinjo, tako da su obojica dobila žute kartone. 

1
Izvor: EFE / ANDRE COELHO

Crveni karton je dobio Žoelinton i to zbog, kako je obrazloženo, "nasilničkog ponašanja". 

Prvi i jedini gol na utakmici dao je Otamendi u 62. minutu, a policija je u tom trenutku opet jedva smirila publiku i sprečila nove incidente. 

To je bio prvi poraz na domaćem terenu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u istoriji Brazila, u utakmici čiji je početak bio odložen zbog tuče navijača na tribinama Marakane.

Takođe, to je prvi put od 2009. godine da Brazil nije uspeo da postigne gol u utakmici na domaćem terenu.

Argentinski fudbaler Lionel Mesi zamenjen je u 78. minutu i dobio je zvižduke i aplauze brazilskih navijača. Desetine dece došle su na stadion obučene u dresove njegovog nekadašnjeg kluba Barselone i Intera iz Majamija za koji sada igra.

Argentina ima pet pobeda i poraz i prva je na tabeli južnoameričkih kvalifikacija sa 15 bodova.

Brazil je pretrpeo treći uzastopni poraz, bez pobede je u poslednje četiri utakmice u kvalifikacijama i zauzima šesto mesto na tabeli sa sedam bodova.

Aktuelni svetski šampioni su na terenu 10 minuta posle utakmice proslavljali pobedu.

"Toliko sam srećan. Ispisali smo istoriju i usrećili naš narod. Ovo su derbiji. Morali smo da čivamo loptu, to smo uradili. Ako moramo da se branimo i mučimo, onda uradimo i to. Zbog toga smo najbolja ekipa na svetu", rekao je argentinski vezni igrač Rodrigo de Paul.

Najmanje jedan navijač je napustio stadion okrvavljene glave, a policija Rio de Žaneira saopštila je da je uhapsila osam osoba zbog nereda.

1
Izvor: EFE / ANDRE COELHO

Selektor Argentine Lionel Skaloni zadovoljan je pobedom na Marakani.

"Ovo je divna pobeda, ali ne može da se poredi sa onim što smo uradili u Kataru (na Svetskom prvenstvu). Znate da ovde nije lako pobediti, ali uspeli smo", naveo je on.

U ostalim utakmicama, Kolumbija je na gostujućem terenu pobedila Paragvaj sa 1:0, Ekavdor je kao domaćin pobedio Čile sa 1:0, Urugvaj je na svom terenu pobedio Boliviju sa 3:0, a Peru i Venecuela odigrali su u Limi nerešeno 1:1.

Prvih šest ekipa iz južnoameričkih kvalifikacija plasiraće se na Svetsko prvenstvo 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi, a sedmoplasirana će igrati u interkontinentalnom baražu.

Argentina je prva sa 15 bodova, Urugvaj je drugi sa 13, a Kolumbija ima 12 bodova. Venecuela zauzima četvrto mesto sa devet, Ekvador ima osam nakon što su mu oduzeta tri boda, a Brazil na šestom mestu ima sedam.

Paragvaj i Čile imaju po pet bodova, Bolivija je pretposlednja sa tri, a poslednji 10. je Peru sa dva boda.

Južnoameričke kvalifikacije nastavljaju se u septembru, posle Kupa Amerike koji će se održati u SAD. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

I Hrvati idu na EP
UEFA EURO 2024

Fudbal

21.11.2023. 23:57

I Hrvati idu na EP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se na Evropsko prvenstvo, pošto je u Zagrebu u poslednjem kolu Grupe D pobedila Jermeniju sa 1:0.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve