Sport
22.04.2019. 18:27
R.E./Index.hr/Foto:Shutterstock

BRŽI OD BOLTA: Mbape trčao najbrže u istoriji fudbala (VIDEO)

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

PSG je osvajanje osmog šampionskog pehara prvaka Francuske proslavio pobedom 3:1 nad Monakom u 33. kolu Lige 1. U 13. minutu gosti iz Monte Karla ostali su bez Danijela Subašića, koji se povredio, a zamenio ga je Diego Benaglio koji je do kraja susreta morao tri puta da vadi loptu iz mreže.

I to nakon istorijskog het-trika nezaustavljivog Mbapea, koji nije imao milosti prema svom bivšem klubu i time je s 20 godina postao najmlađi igrač u francuskom prvenstvu koji je na jednom meču postigao tri gola.

 

Osim što je nemilosrdno zatrpao mrežu Monaka, Mbape je dokazao da je najbrži fudbaler na svetu. Prilikom jednog sprinta na utakmici izmerena mu je brzina od čak 38 km/h.

Mbape je u 15. minuti prepoznatljivim korakom pobjegao odbrani Monaka i na asistenciju Diabyja postigao pogodak za 1:0. 

https://www.youtube.com/watch?v=5nv3oEa4h5c&feature=player_embedded

 

Poređivanja radi, Marca je ranije izučavala brzinu igrača Barselone. Najbrži je bio Nejmar s 34,83 km/h, dok je najveću izmerenu brzinu imao Arjen Robben iz Bayerna s 37 km/h na jednoj utakmici SP-a.

Daily Mail je uporedio brzinu mladog Francuza s brzinom Usaina Bolta, najbržeg čoveka svih vremena, i zaključio je da je Mbape nadmašio prosječnu brzinu slavnog sprintera iz Berlina 2009. kad je ovaj srušio svjetski rekord na 100 metara.

Jamajčanin je tada trčao brzinom od 37,58 km/h s vrhuncem od 44,72 km/h. Ne čudi što prvaka svijeta s Francuskom i najboljeg mladog igrača Mundijala u Rusiji traže svi najbolji i najbogatiji svjetski klubovi. Ipak, on je nakon kraja utakmice s Monakom i proslave titule poručio:
"Ostajem u PSG-u. Deo sam projekta PSG-a. Drago mi je zbog Zinedina Zidana i njegovog povratka u Real, pratit ću ih kao gledalac, ali ostajem u PSG-u", rekao je Mbape.

Španski mediji već nedeljama pišu o tome da je Mbape bio prva Zidanova želja za letnju kupovinu. No mladi fudbaler  je prekinuo sve kalkulacije.

France Football je nedavno najavio da će Real Madrid s 280 miliona evra teškom ponudom slomiti šeike, ali oni su odmah rekli da najveće zvezde ostaju u klubu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve