Sport
17.08.2023. 12:57
Beta

Bravo!

Damir Mikec vicešampion sveta!

Damir Mikec
Izvor: EPA / JEON HEON-KYUN

Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Bakuu.

Mikec je aktuelni evropski prvak vazdušnim pištoljem, osvajač srebra ovim oružjem na prethodnim Olimpijskim igrama, a sada, prvi put, i svetski vicešampion. On je do srebra stigao sa pogođenih 240,8 krugova.

Njemu je odličje u Bakuu treća pojedinačna medalja na svetskim prvenstvima, ali je prethodne dve osvojio u neolimpijskoj disciplini - MK pištolj slobodnog izbora (zlato i srebro).

"Medalja u pojedinačnom takmičenju na Svetskom prvenstvu je jedino odličje vazduđnim pištoljem koje mi je nedostajalo u karijeri. Presrećan sam što sam ispunio cilj, osvojio medalju koju sam mnogo želeo", rekao je Mikec, prenosi Streljački savez Srbije.
 

"Sem toga, to sam postigao na strelištu koje mnogo volim i na kome sam ostvario mnogo uspeha od 2015. godine kada sam ovde u Bakuu postao šampion Evropskih igara i vazdušnim i malokalibarskim pištoljem", dodao je on.

Zlato je osvojio Kinez Boven Žang (244,3), dok bronza pripala Bugarinu Kirilu Kirovu (215,7).

Uz Mikeca, Srbiju su predstavljali Dimitrije Grgić i Duško Petrov, koji su se našli u sredini pasmana, na 61. i 65. mestu. Srbija je ekipno osvojila 10. poziciju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve