Sport
23.03.2024. 22:35
R. E.

Bjelica otišao u penziju

Pešić: "Menjao je košarkašku igru", Danilović: "Saigrače je činio boljim"

1
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Nemanja Bjelica odlučio je da okonča košarkašku karijeru u 35. godini.

Bivši reprezentativac Srbije objavio je da nakon 20 godina odlazi sa košarkaške scene.

Selektor Svetislav Pešić i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović naveli su da je reč o igraču koji je ostavio zapažen trag u košarci.

"Nemanja treba da bude ponosan na sve što je uradio u svojoj karijeri. On nije samo imao fantastičnu karijeru, već je bio jedan od retkih koji je svojim načinom igre, menjao čitavu košarkašku igru. Veoma je značajan bio za stvaranje nove Zvezde, a njegov značaj za celokuoan razvoj srpske košarke je nemerljiv. Pre svega mu želim dobro zdravlje i dobar izbor šta će raditi u budućnosti, sa željom da uvek ostane u košarci", poručio je selektor Pešić.

Danilović je rekao da su od njega saigrači mnogo toga naučili.

"Nemanji na prvom mestu želim dobro zdravlje i puno uspeha nakon bogate košarkaške karijere. Na terenu i van njega, bio je neko ko druge čini boljim i od koga su saigrači već u ranoj fazi karijere mogli dosta toga da nauče. U ime Košarkaškog saveza Srbije, želim posebno da mu se zahvalim na doprinosu koji je našoj košarci dao kroz reprezentativne selekcije", istakao je predsednik KSS. 

Bjelica je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2009, kao i srebrno odličje na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve