Sport
25.01.2024. 15:32
Beta

ABA LIGA

MVP nagrada - DEJAN MILOJEVIĆ

1
Izvor: BETA/AP / Rick Bowmer

Košarkaška ABA liga saopštila je da će se trofej koji se na kraju svake sezone dodeljuje najkorisnijem igraču (MVP) ubuduće zvati po Dejanu Milojeviću.

"Jednoglasno je doneta odluka - najkorisnijem igraču regularnog dela sezone, od sezone 2023/24, biće dodeljen Trofej Dejan Milojević", navodi se u saopštenju regionalnog takmičenja.

Dejan Milojević preminuo je 17. januara od srčanog udara u 46. godini.

ABA liga je u saopštenju navela da je Dejan Milojević bio sjajan igrač i trener i, što je najvažnije, veliki čovek i da je iza sebe ostavio mnogo uspomena.

Milojević je tri puta poneo zvanje MVP ABA lige, a i dalje je rekorder po indeksu korisnosti na jednom meču pošto je u dresu Budućnosti protiv Lovćena 3. januara 2004. godine sakupio čak 59 indeksnih poena.

Dejan Milojević je tokom igračke karijere nastupao za FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju i Galatasaraj. Trenersku karijeru započeo je u Megi, potom je vodio Budućnost, a od 2021. godine bio je pomoćni trener u Golden Stejtu. Radio je i kao pomoćnik Igoru Kokoškovu u reprezentaciji Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dvorana Mege nosiće ime Dejana Milojevića
1

Potvrdio Miško Ražnatović

18.01.2024. 15:25

Dvorana Mege nosiće ime Dejana Milojevića

Košarkaški klub Mega, u kojem je Dejan Milojević ostavio veliki trag, odlučio je da će njihova dvorana uskoro promeniti ime u čast bivšeg trenera, koji nas je prerano napustio u 46. godini.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve