Sport
05.05.2024. 08:51
Beta

NBA

Denver izgubio, Edvards vodio Minesotu do brejka

1
Izvor: EPA / DUSTIN BRADFORD

Košarkaši Denvera poraženi su na svom terenu od Minesote rezultatom 106:99 u polufinalu Zapadne konferencije.

Najbolji u redovima Denvera bio je Nikola Jokić sa 32 poena, osam skokova, devet asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti uz šut 11 od 25. 

U šutu se nije proslavio ni Džamal Marej sa 6/14 i 17 poena, dok je Porter junior utakmicu završio sa 20 poena, uz 6/13 iz igre.

Minesotu je do brejka vodio Entoni Edvards sa 43 poenaTauns je ubacio 20, ali su mnogo važnu ulogu igrali Naz Rid sa 16 poena, od čega 14 u poslednjoj deonici, kao i Rudi Gober sa dva veoma važna koša u ključnim trenucima utakmice.

"Sjajna su ekipa. Talentovana. Pokazali su zbog čega su bili prvi na tabeli u većem delu ove sezone", rekao je Jokić posle utakmice. 
 

Vodio je velike borbe sa snažnim igračima Minesote.

Nikola Jokić
Izvor: EPA / DUSTIN BRADFORD

"Voleo bih da imam indentičnog klona, pa da izađem i odmorim, a da on igra. Onda se ja vratim svež sve i sve tako", dodao je Nikola.

Najbolji centar današnjice imao je samo lepe reči za Entoni Edvardsa.

"Fantastičan igrač, specijalan košarkaš. Poštujem ga zbog svega što može da uradi na terenu. Treba da uživamo u protinviku koji je talentovan. Borićemo se do kraja. Ipak, Minesota nije samo Edvards, videli ste i ostale igrače koji su odigrali sjajno. Od Naza Rida, dok Taunsa i ostalih momaka", kazao je srpski centar.
 

Jokić se potom osvrnuo i na to šta će Denveru biti potrebno kako bi došli do pobede u novoj utakmici koja se igra u utorak.

"Ne znam šta je nama falilo, oni su pogodili veliki broj šuteva. Neki su bili otvoreni, neki nisu, ali to je deo košarke. Moramo da ih teramo da šutiraju što teže šuteve, da ih teramo da se potrude što više da bi postigli poene", podvukao je Jokić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
18.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve