Sport
24.08.2023. 14:59
Beta

Skandal sa SP

FIFA pokrenula istragu protiv predsednika FS Španije

1
Izvor: Beta/AP / Alessandra Tarantino

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je istražni postupak protiv predsednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa, koji je na dodeli medalja posle finala Svetskog prvenstva za žene u usta poljubio špansku igračicu Dženi Ermoso.

Disciplinska komisija FIFA će odlučiti da li je Rubijales prekršio "osnovna pravila pristojnog ponašanja" i da li "njegovo ponašanje narušava ugled fudbala ili FIFA".

Ženska fudbalska selekcija Španije osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, pošto je u Sidneju u nedelju u finalu pobedila Englesku 1:0.

Finalni meč ostao je u senci Rubijalesovog gesta. On je u prisustvu 16-godišnje princeze Sofije, uhvatio za lice i poljubio u usta reprezentativku Španije Dženi Ermoso. Posle toga zagrlio je još neke fudbalerke, ali i kraljicu Letisiju.

1
Izvor: Beta/AP / Rick Rycroft

Ermoso je rekla da joj se nije svideo njegov gest, a španski sindikat fudbalera je u sredu pozvao da Rubijalesovo "ponašanje ne prođe nekažnjeno".
 

"FIFA ponavlja svoju nepokolebljivu posvećenost poštovanju integriteta svih pojedinaca i oštro osuđuje svako suprotno ponašanje", dodaje se u saopštenju FIFA.
 

Svetsko fudbalsko telo nije saopštilo vremenski rok za donošenje presude. Disciplinske sudije mogu da izreknu sankcije pojedincima u rasponu od opomena i novčanih kazni do suspenzije iz sporta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve