Sport
01.06.2023. 18:21
R. E.

Finale Denver - Majami

Jokić kreće po NBA titulu: "Najteže utakmice i spremni smo za njih"

1
Izvor: EPA / BOB PEARSON

Veliko finale NBA lige počinje u noći između četvrtka i petka (2.30), a u njemu će se sastati košarkaši Denvera i Majamija.

Tim Nagetsa predvodiće srpski centar Nikola Jokić, koji ima veliki motiv da posle dve MVP titule Denveru proba da donese i šampionski prsten.

I Denveru i Jokiću to će biti prvo finale NBA lige. Naspram njih stajaće Majami, koji ima tri šampionska pehara, a poslednji put za njega su se borili pre tri godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

"Oni znaju da navedu utakmicu u svoju korist i moramo da budemo fokusirani i čvrsti. Zato su sjajni, zato pobeđuju i zato su u finalu. Pokvare utakmicu kako njima odgovara, i to rade veoma dobro. Videćemo kako će to uticati na mene, možda ću imati 10 izgubljenih lopti, možda 10 poena ili asistencija...", istakao je Jokić.

Jokić zna da sve što se dogodilo ove sezone pada u drugi u plan i da će njegov tim odigrati završnicu maksimalno. Tvrdi da će to biti najteži ispit, ali da su svi u timu spremni za njega.

"Neki kažu da smo favoriti, ne znam ko to priča. Sad smo favoriti, a ranije je važilo da smo autsajderi? To nije tačno. U finalima nema favorita. Ovo će biti najteže utakmice u našim životima, svesni smo toga i spremni smo za to. Nema favorita i definitivno to nismo mi u ovoj seriji", izjavio je srpski reprezentativac.

I trener Majkl Meloun napominje da sledi istorijska borba.

"Uradili smo dosta, ali tek sledi najvažnija bitka. Uzbuđeni smo što smo ovde, ali znamo da nas očekuje mnogo posla. Biće to najveći izazov koji je bilo ko od nas imao u NBA karijeri", poručio je Meloun.

Zna iskusni stručnjak da će mnogo toga zavisiti od glavnog šrafa njihove mašinerije - Nikole Jokića.

"Mislim da je Nikola zaista nesebična zvezda, ne vrti se sve oko njega. Ne gleda u ljude u smislu gledajte me i recite mi koliko sam dobar. Naprotiv, njemu je čak neprijatno koliko mu je pažnje posvećeno. On samo želi da bude jedan od momaka u svlačionici, da se zabavlja, radi naporno i pobeđuje, To je ono što nas sve motiviše", rekao je Meloun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

Finalna serija se igra na četiri pobede, a prvi meč igra se u Denveru.

U ekipi Majamija igra još jedan srpski reprezentativac - Nikola Jović, tako da bez obzira na ishod finala, jedan Srbin će produžiti listu igrača iz naše zemlje koji su osvojili šampionski prsten.

Za sada ih je četvorica - Darko Miličić je 2004. trijumfovao sa Detroit Pistonsima, Predrag Stojaković 2011. sa Dalas Meveriksima, Ognjen Kuzmić 2015. sa Golden Stejt Voriorsima, a Nemanja Bjelica sa istim timom prošle godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nikola Jokić i magija bizarne genijalnosti
Nikola Jokić 26.5.2023

Šerif NBA karavana

26.05.2023. 14:54

Nikola Jokić i magija bizarne genijalnosti

O Nikoli Jokiću, čini se, sve je napisano. Ipak, iza ovog utiska, ako je uopšte istinit, nema tačke iz prostog razloga jer magični Srbin ima nameru, prkoseći mnogim silama, da i dalje na svoj način igra košarku. I da pobeđuje. Naravno, u dresu Denvera.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve