Sport
19.09.2023. 23:16
Beta

Liga šampiona

Zvezda povela u Mančesteru, ali se kući vraća bez bodova

1
Izvor: Beta / PA / Martin Rickett

Fudbaleri Crvene zvezde porazom su počeli takmičenje u Ligi šampiona, pošto su u prvom kolu Grupe G u gostima izgubili od Mančester sitija 1:3 (1:0).

Golove za trijumf šampiona Evrope na stadionu Etihad postigli su Hulijan Alvares u 47. i 60. minutu i Rodrigo u 73, dok je strelac jedinog pogotka za crveno-bele bio Osman Bukari u 45. minutu.

Imao je Siti potpunu incijativu u prvom poluvremenu, ređale su se prilike pred golom Omrija Glazera, ali je Izraelac svaki put sačuvao svoju mrežu.

Najbolju priliku ekipa Pepa Gvardiole imala je u 25. minutu kada je Erling Haland pogodio prečku posle udarca glavom sa oko pet metara.

Zvezda je prvi put zapretila u 30. minutu, kada je posle kontranapda golman Ederson na petercu presekao dodavanje Hvanga ka Šerifu Endijaeu i tako sprečio crveno-bele da dođu do vođstva.

Šampion Srbije iznenadio je domaćina u 45. minutu kada je Osman Bukari iskoristio dodavanje Mirka Ivanića u prazan prostor, istrčao kontru i u situaciji "jedan na jedan" lako savladao Edersona.

Siti je i u drugom delu apsolutno kontrolisao situaciju i posle manje od 120 sekundi stigao do izjednačenja. Odbrana crveno-belih nije bila dobro postavljena, a Haland je dodavanjem iza leđa defanzivaca crveno-belih uposlio Alvaresa koji je zaobišao Glazera i prosledio loptu u mrežu Zvezde.

Novu dobru priliku šampion Evrope imao je u 57. minutu kada je Glazer uz dosta sreće sačuvao svoj gol. Alvares je šutirao sa oko 20 metara, ali je Izraelac uspeo samo da je odbije do Halanda, koji je potom iz prve samo pogodio Glazera.

Domaćin je u 60. minutu stigao do preokreta. Posle mnogo dobrih intervencija Glazer je prilikom centaršuta Alvaresa iz slobodnog udarca loše procenio let lopte i prilikom pokušaja da je "izboksuje" skrenuo loptu u svoju mrežu i doneo radost domaćinu.

1
Izvor: Beta / AP / Dave Thompson

Zvezda je samo četiri minuta kasnije posle još jednog kontranapada imala dobru priliku da izjednači, ali je Hvang sa oko 15 metara šutirao pravo u Edersona.

Pitanje pobednika praktično je bilo rešeno u 73. minutu kada je Rodrigo šutem sa ivice šesnaesterca savladao Glazera koji je pokušao "paradom" da sačuva svoju mrežu, ali u tome nije uspeo.

U prvom meču ove grupe, Lajpcig je u gostima pobedio Jang Bojs rezultatom 3:1.

Zvezda će u narednom kolu, 4.oktobra na stadionu Rajko Mitić dočekati Jang Bojs, dok će Siti gostovati Lajpcigu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Važna vest za navijače Zvezde: Počinje prodaja karata za Ligu šampiona
1

Bez uslova članarine

18.09.2023. 23:10

Važna vest za navijače Zvezde: Počinje prodaja karata za Ligu šampiona

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da će ograničeni broj preostalih paketa karata za Ligu šampiona od srede 20. septembra biti pušten u slobodnu prodaju za sve, bez uslova članarine.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve