Sport
03.05.2023. 21:27
R. E.

Nakon prinudne uprave

FK Partizan istupio iz Sportskog društva Partizan

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan sazvao je vanrednu sednicu Skupštine na kojoj je doneta odluka da se istupi iz Jugoslovenskog sportskog društva (JSD) Partizan, nakon što je JSD prethodno uveo prinudnu upravu i raspustio Skupštinu fudbalske selekcije.

Odlukom Skupštine FK Partizan, Milorad Vučelić ostaje predsednik, Miloš Vazura generalni direktor, a Ivan Ćurković počasni predsednik,čime će biti ignorisana odluka JSD, preneo je Sportski žurnal.

Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan uveo je ranije danas prinudnu upravu u fudbalski klub i raspustio Skupštinu fudbalske sekcije.

Nakon odluke Skupštine JSD Partizan, sazvana je sednica FK Partizan, nakon koje je izdato saopštenje koje je potpisao predsednik Pravne slušbe Dragan Palibrk.

"Na sednici koja je održana 3.5.2023.godine, Skupština FK Partizan je konstatovala da su ispunjeni uslovi za stupanje na snagu Odluke o istupanju FK Partizan iz JSD Partizan. Takođe je konstatovano da su odluke o razrešenju svih lica u FK Partizan ništave i da ne proizvode pravno dejstvo, te je Skupština svim organima FK Partizan potvrdila mandate", stoji u saopštenju.

Pravna komisija FK Partizan "najstrože" je osudila "nesavesno i nezakonito" ponašanje ljudi "koji predstavljaju JSD Partizan".

"Pravna komisija FK Partizan najstrože osuđuje ovakvo nesavesno i nezakonito postupanje lica koja se predstavljaju kao tzv. Uprave JSD Partizan i na takav način direktno urušavaju višedecenijski ugled jednog od najtrofejnijih Sportskih društava na svetu", navodi se u saopštenju.

FK Partizan je naveo i da su za mere koje je preduzelo JSD Partizan "isključivo nadležni sudovi pod unapred propisanim uslovima i da nikad neće moći da budu primenjene, ako su rezultat bilo čije samovolje".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Partizanu povećana kazna
1

Disciplinska komisija FSS

27.04.2023. 22:20

Partizanu povećana kazna

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije povećala je kaznu Partizanu zbog incidenata koje su navijači crno-belih pravili 11. aprila, tokom meča protiv Čukaričkog na Banovom brdu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
18.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve