Sport
19.06.2023. 18:56
Beta

Kvalifikacije za EURO

Piksi zna tim za Bugarsku: "Obazrivo, pun respekt za rivala"

1
Izvor: FSS / Nebojsa Parausic

Reprezentacija Srbije sutra od 20.45 časova igra protiv Bugarske u gostima treći meč u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope u Nemačkoj 2024.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je da je ekipa stigla u "dobrom raspoloženju" u Bugarsku, i dodao da su svi igrači spremni i na raspolaganju.

"U dobrom smo raspoloženju došli. Vidimo lep teren, lep stadion. Svi igrači su spremni i na raspolaganju. Da li imam nedoumica? Nemam. Igraće tim za koji smatram da može dobro da odigra", rekao je Stojković, a preneo Fudbalski savez Srbije (FSS).

"Imam respekt, nema potcenjivanja, moramo biti obazrivi i sa punim respektom prema Bugarskoj. Tako ćemo se i ponašati. Bugarski tim ima nekoliko odličnih igrača, veoma dobrih. Onaj ko ih potceni, imaće velikih problema".

Selektor Bugarske je srpski Stručnjak i bivši selektor Srbije Mladen Krstajić.

"Mladen Krstajić je moj veliki prijatelj, a bugarski tim i on sam imaju problema jer nisu dobro startovali i učiniće sve da dođu do bodova. Sutra ćemo biti sportski neprijatelji, ali naravno, ostaćemo i dalje veliki prijatelji", rekao je Stojković.

Srbija je u prva dva kola kvalifikacija zabeležila dve pobede, savladavši Litvaniju i Crnu Goru.

"Pre nego su krenule kvalifikacije, rekli smo da će svaka utakmica za nas biti finale. Pokušaćemo da nametnemo naš stil igre, da budemo dominantni i da nam to donese prednost. Došli smo u Razgrad da odigramo dobru utakmicu i da pobedimo. Ali neće biti lako u svakom slučaju", izjavio je selektor Srbije.

Stojković je rekao i da ima "dovoljno" informacija o selekciji Bugarske, i da su on i njegov tim "sve analizirali.

Na kpitanje, ko će početi meč Joveljić ili Jovanović, selektor je odgovorio: "U odsustvu naših najboljih napadača, Mitrovića, Vlahovića i Jovića, moramo da pronađemo rešenje. Spomenuli ste Joveljića i Jovanovića. Da, jedan od njih će početi utakmicu . A možda će i obojica".

Kapiten Srbije Dušan Tadić je rekao da je junski termin kvalifikacija "malo specifičan", ali da su igrači "profesionalci, svesni važnosti utakmice".

"Igramo za svoju zemlju, dobro smo radili, obazrivi smo, spremili smo se dobro fizički i mentalno, dovoljno da damo maksimum", rekao je Tadić.

On je rekao i je "motiv više" kada se igra sa "komšijama".

"Svaki susret sa komšijama je motiv više, ali najveći stimulans je nositi ovaj sveti dres i sveti grb. Nije važno ko je na drugoj strani, kada čuješ himnu, nosiš dres sa grbom, ne treba ti ništa više, nikakva dodatna motivacija", zaključio je Tadić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbija jedva pobedila Jordan
1

Orlovi slabo leteli

16.06.2023. 23:08

Srbija jedva pobedila Jordan

Fudbalska reprezentacija Srbije teškom mukom pobedila je u Beču u prijateljskoj utakmici selekciju Jordana rezultatom 3:2.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve