Sport
03.08.2023. 22:21

Ligakonferencija

Apoel ipak bolji: Fudbaleri Vojvodine eliminisani

1
Izvor: BETAPHOTO / DRAGAN GOJIC

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto su u revanš utakmici drugog kola u Novom Sadu izgubili sa 1:2 od kiparskog APOEL-a.

U prvoj utakmici pre sedam dana na Kipru, APOEL je pobedio sa 2:1, pa se tako ukupnim rezultatom 4:2 plasirao u treće kolo.

Na stadionu "Karađorđe", APOEL je poveo u 28. minutu golom Kingslija Sarfoa, a izjednačio je Dejan Zukić u 38. Pobedu APOEL-u doneo je Jorgos Efrem u 74. minutu iz jedanaesterca.

Vojvodina je prva zapretila preko Nikola Čumića u drugom minutu, a gosti su uzvratili u 17. kada je Eduardo šutirao preko gola.

APOEL je poveo u 28. minutu golom koji je Sarfo postigao iz voleja sa ivice šesnaesterca.

Posle toga Vojvodina je mogla da izjednači, ai je golman Vid Belec nogom odbranio šut Čumića sa 10-ak metara.

Domaći su izjednačili u 37. minutu kada je Čumić dodao loptu do Zukića, a posle njegovog šuta lopta je zakačila jednog igrača APOELA, promenila pravac i ušla u mrežu.

Novosađani su posle toga napadali, u završnici poluvremena ponovo je prilici bio Zukić, ali je golman Belec odbranio.

Kiparski tim je imao inicijativu u nastavku, a trener Sa Pinto pojačao je sredinu terena, uveo je između ostalih i Radosava Petrovića i igrao je opreznije.

APOEL je imao dobru priliku u 72. minutu iz kontranapada, a tokom te akcije dosuđen je jedanaesterac, pošto je rukom pred golom igrao fudbaler domaćih Traore.

Precizan je bio Efrem u 74. minutu za novo vođstvo Kiprana.

Vojvodina je do kraja pokušavala da napravi neki ozbiljniji napad, ali je jedinu dobru šansu imao Zukić u 82. minutu, kada je njegov udarac odbranio golman Belec.

APOEL je igrao na kontranapade i sačuvao je svoju mrežu, pa će u trećem kolu igrati protiv gruzijske ekipe Dila Gori, koja je u dvomeču bila bolja od ukrajinske Vorskle.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezdan Terzić - nije kriv
Zvezdan Terzić, ATA, 3. 7. 2023.

Doneta presuda

31.07.2023. 13:47

Zvezdan Terzić - nije kriv

Posle 13 godina od podizanja optužnice, Viši sud u Beogradu doneo je presudu da generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić nije kriv za prisvajanje novca od transfera fudbalera OFK Beograd.
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
11°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve