Sport
14.05.2019. 19:32
R.E./Index.hr

GLADIJATOR: Milivojević odigrao svaki minut ove sezone u Premijerligi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Siti je odbranio titulu prvaka Engleske nakon što je u posljednjem kolu na gostovanju pobedio Braiton 4:1 i prvenstvo završio s bodom više od Liverpula, koji je na Enfildu pobedio Vulvse 2:0.

Uoči poslednjih 90 minuta prvenstva Siti je imao bod više od Redsa i sam je odlučivao o svojoj sudbini. Pobeda mu je osiguravala odbranu naslova i ukupno šestu titulu prvaka, piše Index.hr.

Na koncu je ekipa Pepa Gvardiole pobedila 4:1 pa Redsima nije bila dovoljna pobeda 2:0 protiv Vulvsa.

Redsi su takmičenje završili s neverojatnih 97 bodova - 30 pobeda, sedam remija i jednim jedinim porazom, koji su doživeli baš protiv Sitija početkom ove godine. Na kraju su ipak ostali bez titule.

Bio je ovo osmi put u istoriji PL-a da odluka o prvaku pada u poslednjem kolu, a u tri takva slučaja slavio je baš Mančester Siti - 2012., 2014. i 2019.

Na kraju su tri igrača podelila Zlatnu kopačku, odnosno nagradu za najboljeg strelca, koja je na kraju završila u rukama Obamejanga, Salaha i Manea koji su postigli po 22 gola.

Podeljene su i ostale individualne nagrade, ali se samo tri igrača mogu pohvaliti da su odigrali svaki minutu od 38 utakmica ove sezone. Reč je o Luki Milivojeviću iz Kristal Palasa, Benu Meju iz Barnlija i Konoru Kodiju iz Vulvsa. Njih trojica su odigrali po 3420 minuta ove sezone, a na tom podvigu čestitala im je službena stranica Premijerlige.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve