Sport
20.08.2023. 20:53
RTS

"Najlepši mogući san"

Ivana o tituli svetske šampionke: "Za ove trenutke se živi"

1
Izvor: Beta / AP / Matthias Schrader

Ivana Vuleta je izjavila posle osvajanja titule prvakinje sveta u skoku u dalj na otvorenom da je dosanjala san posle 10 godina.

Ona je posle zlata na Svetskom prvenstvu u Budimpešti rekla da je bila spremna, da se osećala kao kod kuće pred publikom u Mađarskoj i da je neopisivno ponosna i srećna.

"Meni se sve ovo i dalje čini kao jedna velika šala. Toliko dugo čekam na ovo da je to strašno. Od prve medalje 2013. godine je bilo toliko uspeha, neuspeha, pokušaja... Posle 10 godina da osvojim tu zlatnu medalju i da na istom takmičenju skočim lični rekord je najlepši mogući san. Ne znam da li sam u životu toliko plakala, van sebe sam i mnogo sam ponosna. Ovo je samo potvrda da je iskustvo moj najveći saveznik. Nisam imala sumnju da sam spremna za to, samo sam čekala priliku da se sve poklopi. Atmosfera je bila prelepa, kao kod kuće, podrška i sa tribina i od devojaka sa kojima sam skakala", rekla je za RTS Vuleta.

Navela je da je to neprocenjiv doživljaj.

"Ovo su trenuci za koje se živi. Samo saznanje da proživljavaš nešto najlepše u poslu koji radiš i da sa najbližima, voljenima možeš to da podeliš je prelepo. Svako ko je to prošao zna koliko je taj osećaj neprocenjiv", rekla je najbolja srpska atletičarka.

Imala je tokom karijere pehove, ali je uprkos svemu uspela da se dokopa titule svetske prvakakinje, nakon dve bronze na šampionatima sveta na otvorenom.

"To su neke stvari koje su bile van mog domena. Apsolutno je bilo jasno da sam spremna, retko kad mi se desio neki skok da slučajno osvojim neku medalju. Uvek sam bila spremna. Nekad sam vredela za zlato, nekad za treće, četvrto mesto, ali sam znala da sam dala sve što sam mogla i apsolutno sam presrećna što sam je dočekala", navela je Vuleta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ivana obezbedila vizu za Olimpijske igre u Parizu
1

Treće mesto u Monaku

21.07.2023. 22:25

Ivana obezbedila vizu za Olimpijske igre u Parizu

Srpska atletičarka Ivana Vuleta zauzela je treće mesto u skoku udalj, na mitingu Dijamantske lige u Monaku.
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
19°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve