Sport
11.08.2023. 15:30
Beta

Janis odustao

Grci bez najboljeg idu na Svetsko prvenstvo

1
Izvor: Beta / AP / Antonio Calanni

Grčki košarkaš Janis Adetokumbo potvrdio je da neće biti deo nacionalnog tima na predstojećem Svetskom prvenstvu.

"Svi znaju kolika je moja strast i ljubav prema reprezentaciji i to se nikada neće promeniti. Od završetka NBA sezone, gurao sam svoje telo do krajnjih granica kako bih bio spreman da pomognem timu da ostvari ciljeve koje smo postavili", napisao je Adetokumbo na društvenim mrežama.

"Ali, nakon meseci rada i nekoliko sastanaka sa medicinskim osobljem, jasno je da nisam spreman da se takmičim na tom nivou koji zahteva učešće na Svetskom prvenstvu", dodao je on.

On je istakao da to "nije bio izbor, već jedina opcija kako bi se vratio na nivo košarke za koji je naporno radio tokom cele karijere". Rekao je i da je izuzetno razočaran takvim ishodom, ali da je odluka doneta sa medicinskim timom.

"Nastaviću da se trudim, kako bih bio spreman za sledeći put kada se moje ime nađe na spisku. Moj lični i naš krajnji timski cilj je da se kvalifikujemo na Olimpijske igre i biće mi čast da predstavljam svoju zemlju sledeće godine", napisao je Adetokumbo.

Košarkaška reprezentacija Grčke igraće na Svetskom prvenstvu u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Jordanom i Novim Zelandom.

Svetsko prvenstvo održava se u Japanu, Indoneziji i na Filipinima od 25. avgusta do 10. septembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pešić ostao bez još jednog važnog igrača
košarka

Reprezentacija Srbije

31.07.2023. 19:17

Pešić ostao bez još jednog važnog igrača

Srpski košarkaš Ognjen Jaramaz propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo zbog povrede, saopštio je Košarkaški savez Srbije (KSS).
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve