Sport
25.10.2023. 21:25
R. E.

Zvezda obećava borbu

"Svi znamo značaj derbija, on može da preokrene sezonu"

1
Izvor: BETAPHOTO / Nebojsa Parausic

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da je predstojeći "večiti derbi" u Evroligi veoma važan meč za obe ekipe.

"Ovo je veoma važan meč za nas, a i za njih. Svi znaju važnost derbija. Mislim da igrači znaju koliko je važno za celu Crvenu zvezdu da pobedimo i zato želim da se borimo, da poštujemo Partizan, ali da damo sve od sebe", rekao je novi trener Zvezde Sferopulos.

Crvena zvezda u četvrtak od 18. 30 časova gostuje Partizanu u meču petog kola Evrolige.

"Mi smo Crvena zvezda i borićemo se. Imam neke ideje koje polako uklapam u tim. Radimo na prioritetima prvo, a onda i na ostalim stvarima", dodao je Sferopulos.

Košarkaš Zvezde Adam Hanga je rekao da su svi igrači "uzbuđeni" i da "od kada je objavljen raspored (Evrolige) svi čekaju ovaj meč".

"Naša situacija, neću da kažem da je komplikovana, ali smo prošli kroz promene u poslednjih nekoliko dana. Pokušavamo da se adaptiramo na novog trenera, novi sistem, da promenimo male stvari. Nismo imali vremena za velike promene", rekao je Hanga.

Dejan Davidovac istakao je značaj derbija.

"Očekivanja su kao i u svakom derbiju. Biće svakako teška utakmica, svi znamo šta znači derbi, taj meč može da preokrene sezonu. Partizan igra na domaćem terenu i mislim da je to najveća prednost u svakom derbiju", rekao je Davidovac.

On je podsetio da je u karijeri odigrao dosta derbija sa Partizanom.

"Volim te utakmice... Verujem da svi igrači generalno vole te utakmice i atmosferu na njima. Svi mi igramo zbog takvih mečeva, imamo veliku šansu da se pokažemo. Imamo veliki motiv uoči meča sa Partizanom", dodao je košarkaš Crvene zvezde.

Crveno-beli će nastupati bez pomoći Branka Lazića i Nemanje Nedovića, koji će propustiti derbi sa Partizanom zbog povreda

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
20°C
15.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve