Sport
10.02.2024. 12:38
R.E.

Skupština grada Beograda

Komemoracija Dejanu Milojeviću: "Možemo da nastavimo dalje putem koji je utabao"

1
Izvor: Beta/AP / Darko Vojinovic

U Skupštini grada Beograd održana je komemoracija povodom smrti Dejana Milojevića.

Na početku komemoracije održan je minut ćutanja, a potom je emitovan video koji je pripremio RTS.

Komemoraciji je prusustvovala Milojevićeva porodica, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, košarkaški menadžer Miodrag Miško Ražnatović, bivši igrači Novica Veličković, Miroslav Berić, Mlađan Šilobad, Milenko Tepić, Dejan Bodiroga, treneri Svetislav Pešić, Aleksandar Džikić, Vlade Đurović, Duško Vujošević...

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je prilikom obraćanja izrazio saučešće porodici Dejana Milojevića.

"Imao sam tu čast i zadovoljstvo da radimo zajedno, ali nikada nismo igrali zajedno. Moja se karijera završavala, a njegova je bila u uzletu. Inicirao sam njegov dolazak u Partizan. Bio je igrač oko koga si gradio tim, koji su pravo blago. Nikada Dejan nije bio trula jabuka u timu. Svi su mu verovali, bez pogovora, i igrači i treneri. Svi koji su ga makar malo poznavali, odmah su ga zavoleli. Ima li većeg priznanja.
 

Danilović je rekao da je Milojević bi otvoren za učenje i imao želju da pomaže ljudima.

"Išao je korak po korak do reprezentacije, kojoj je dao doprinos. Bio je istinski patriota. Bio sam siguran da će Dejan vrlo brzo voditi reprezentaciju na najvećim takmičenjima. Ostaje nam da negujemo uspomenu na njega. Neka mu je laka zemlja", istakao je Predrag Danilović.

Kešelj: Bio je drug, mentor i vođa

Državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj izrazio je saučešće porodici Dejana Milojevića i istakao da je Deki bio veliki igrač, trener, reprezentativac i najveći čovek.

"Divio sam mu se na terenu, a i van terena jer se ni tada njegov posao nije završavao. To znam iz ličnog iskustva. Kada mi je trebala motivacija i podrška, uvek je bio raspoložen da popričamo. Razumeo je igrače i kao trener bio je deo nas. Košarka je bila njegov život. Svojom pozitivnom energijom iz nas je izvlačio ono najbolje. Motivisao nas je da budemo bolji u svakom pogledu, i kao ljudi i kao igrači", rekao je Kešelj.
1
Izvor: Beta/AP / Darko Vojinovic

Naglasio je da je Milojević bio drug, mentor i vođa.

"U ime države Srbije osećam obavezu da mu još jednom kažev veliko hvala za sve što je uradio kao igrač, trener, član reprezentativnih selekcija, naš ambasador u svetu", istakao je Kešelj.

Košarkaški agent i saradnik Dejana Milojevića Miodrag Miško Ražnatović naveo je da je Milojević ujedinio ceo košarkaški svet u bolu.

"Nažalost, u svetu kom živimo, dešavaju se nepravde. Bio sam mu menadžer, ali nakon njegove karijere sam osećao da ima nešto zbog čega ga želim pored sebe. Naterao sam ga da postane trener i bila je to najbolja odluka. Svi su profitirali iz njegovog rada", rekao je Milojević.
 

Ražnatović je istakao da je na dnevnom nivou razgovarao sa Milojevićem o košarci.

"Obojica smo profitirali iz tih razgovora. I on i ja smo napredovali iz te razmene mišljenja. Srbija, Evropa i svet su imali razne trenere, ali ne postoji trener koji je za tako kratko vreme ostavio više traga. Nebrojano je dece koju je Dejan učio košarci, ali i o životu. Dao je sve od sebe i košarka mu to nije zaboravila. Način na koji su se velikani košarke oprostili od Dejana, Evroliga i NBA liga, dokazuje o njegovoj veličini. Ujedinio je ceo košarkaški svet u bolu", istakao je Milojević.
 

Ražnatović je rekao da je Milojević bio jedinstven i da sigurno neće biti zaboravljen.

"Možemo da nastavimo dalje putem koji je on utabao. Ja kao neko ko se nikada ne smeje, a on se uvek smejao. Znam da će proći puno vremena dok se iskren osmeh ne vrati na moje lice. Jako sam ti zahvalan za sve što si uradio za mene, za Megu, za košarku. Učiniću sve da tvoj lik i delo ostanu večni", zaključio je Miodrag Miško Ražnatović.

Legendarni srpski košarkaš preminuo je 17. januara u Solt Lejk Sitiju od posledica srčanog udara.

Dejan Milojević će biti sahranjen u ponedeljak 12. februara 2024. godine u 13.30 časova na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve